Megjelent: 1 éve

Fizetés: euróban vagy forintban?

Elsősorban multi cégeknél és jelentősebb árfolyamingadozások idején vetődik fel a kérdés, lehet-e külföldi valutában – például dollárban vagy euróban - megállapítani vagy fizetni a munkabért. Dr. Nagy Éva ügyvéd a penzcentrum.hu oldalon ismertette a jogi szabályozást.

images

Van azonban eset, amikor lehet bérelemet nem forintban megállapítani: Például amikor a magyar állampolgár tartósan külföldön végez munkát, kiküldetésben van vagy külszolgálatot teljesít.


Természetben csak 20 százalékot


Legfeljebb csak a munkabér 20 százalékát lehet természetbeni munkabérként megállapítani, kifizetni és csak akkor,, ha erről munkaviszonyra vonatkozó szabály, például kollektív szerződés rendelkezik. Nem adható természetbeni munkabérként szeszes ital, dohányáru, vagy más, az egészségre káros élvezeti cikk. Fontos megkötés, hogy utalvány vagy más formában is tilos megfizetni a munkabért – írja dr. Nagy Éva, a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda ügyvédje.


2010. május 18.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter