Megjelent: 2 éve

Hajrázik az állásbörze, 500 állás még két napig

Hétfőn kezdődött és péntek estig tart a Monster állásportál virtuális állásexpója a www.allas-expo.hu oldalon. Ma és pénteken is várják a cégek az önéletrajzokat és chaten a kérdéseket. Mi történik a virtuális standoknál? Néhány pillanatkép.

Kell a diploma és a nyelvtudás az Avisnál


Azért akad, aki azért bátran vállalja a chaten a nyilvánosságot. Igaz, a kiszemelt cég ajánlatai nem épp őt célozzák. "Diploma és nyelvtudás hiányában is pályázható önöknél valamilyen pozíció?"- érdeklődik Károly. Bár ő nemleges választ kap -"minden pozíciónkhoz szükséges a diploma, plusz az angol mellett egy további nyelv ismerete"- a meghirdetett pozíciókra leggyakrabban németül, franciául, spanyolul, olaszul, portugálul vagy hollandul beszélő pályázókat keresnek. A felsőfok mindenképpen előny: ám a főleg írásban kamatoztatott nyelvtudást igénylő munkakörökben az erős középfok is elegendő lehet. A nyelveket jól beszélőknek érdemes tehát igyekezniük - a szolgáltató központ jelenleg is nyitott, 10 pozíciójára péntekig még lehet jelentkezni. A pályázók itt a pozíciók többségénél ráadásul egyfordulós interjúra és 1-2 héten belüli, szinte azonnali munkába állásra számíthatnak - tudjuk meg a chaten a cég munkatársától.


Nem csak pénzügyi végzettséggel keres a Deloitte


A Deloitte gazdasági tanácsadó vállalat standjánál is kapósnak tűnnek a pozíciók. A cég HR-munkatársától most is úgy tucatnyian várják a választ chaten feltett kérdéseikre. Az itt érdeklődő Judit például a Budapesti Corvinus Egyetem frissdiplomásainak sorát gyarapítja. "Jó napot kívánok! Az idén júniusban szerzett közgazdászdiplomám, marketing szakon, mennyire lehet esélyes önöknél? Bármilyen olyan pozíció érdekelne, amelyhez nem szükséges kifejezetten pénzügyi végzettség és több éves szakmai tapasztalat. A marketing területén egyébként féléves tapasztalattal rendelkezem." Bíztató fejlemény, hogy van olyan pozíció a cégnél, amely akár pályakezdőként is szóba jöhet, derül ki villámgyorsan. "Audit asszisztensi pozícióra pénzügyi végzettséggel nem rendelkezők jelentkezését is várjuk." A kiválasztás erre a pozícióra kompetenciaalapú lesz, numerikus, logikai és angol nyelvű teszttel. A szükséges szakmai tudás elsajátítását pedig a belépést követő hetek tréningjei biztosítják majd a sikeres pályázónak." - olvassuk a választ.


Németül tudókra hajt az IT Services


"Jó napot kívánok! Gyenge középfokú angoltudással, ám erősebb némettudással már érdemes pályáznom Önökhöz? Vagy ez ide még nem elegendő, esetleg inkább pozíciófüggő?"- keresi karrierproblémájára a választ már az IT Services Hungary Kft. virtuális standjánál Csaba. "Kedves Csaba! Nálunk a pozíciók többségében inkább a némettudás fontos - ám ha társul hozzá angoltudás, sokszor van lehetőség ilyen tudásszinttel is az elhelyezkedésre. Debrecenbe meghirdetett pozícióinkra, magas szintű informatikai tudással akár már középfokú angollal is bátran lehet jelentkezni "- hangzik a bíztató visszajelzés.


Minden pályázónak válaszolnak


A hálózati területeken elvárt CCNA ismereteket a cégnél mindenesetre jó néven veszik. Eközben a chaten válaszra váró Attilát már a nemrégiben megpályázott, üzletmenet-folytonossági szakértői pozícióra beadott pályázatának sorsa foglalkoztatja. Mint az hamar kiderül, a válasz azért várathat magára, mert nem született még végleges döntés arról, melyik pályázó mehet tovább a következő interjúkörre. "Minden beérkezett pályázatról küldünk visszajelzést a jelentkezőknek - még akkor is, ha adott esetben nem kerül sor állásinterjúra"- biztosítja pár szóban az érdeklődőt a korrekt toborzási-kiválasztási menetrendről az IT Services. Attila így aztán türelmesen vár tovább.
Ti viszont ne várjatok! Inkább bátran chateljetek, érdeklődjetek, vadásszátok az állásokat változatlan lendülettel és pályázzatok rájuk bátran! A Virtuális Állásexpó még két napig várja az összes online érdeklődőt több mint 500 állásajánlattal.


Ízelítő a csütörtöki tematikus chatekből (a teljes lista az allas-expo.hu oldal Programok menüpontjából érhető el):


9-12 óra: Állásajánlatok, céggel kapcsolatos kérdések (Hauni Hungária)
10-11 óra: Kérdezze HR-es kollégáinkat (OTP Bank)
13-14 óra: Nyitott pozíciók a Nemaknál
14-16 óra: Nyitott pozíciók a Lidlnél
14.30-16 óra: Vezetői programok a Tescónál
16.30-17.30: az NNG HR-ese válaszol


Takács Gabriella, 2013. október 3.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter