Megjelent: 2 éve

Hatnapos munkahetet kérnek a görögöktől

A munkajogban és a nyugdíjrendszerben is további radikális változtatásokat - például hatnapos munkahét és akár 13 órás munkanap bevezetését valamint a nyugdíjkorhatár emelését - követeli Görögországtól az IMF, az Európai Unió és az Európai Központi Bank. Az országot hitelező "trojka" szerint a görög kormány kiigazító csamagjának egy része nem megalapozott.

További drasztikus megszorító intézkedéseket vár el a görög kormánytól nemzetközi hitelezői, az IMF, az Európai Unió és az Európai Központi Bank - jelentette szerdán a görög állami rádió.


A "trojka" Athénban tartózkodó ellenőrei további megbeszéléseket tartanak Jannisz Szturnarasz pénzügyminiszterrel, és mindenekelőtt a munkajogban és a nyugdíjrendszerben követelnek radikális változtatásokat.


A görög munkaügyi minisztériumból származó értesülések szerint a hitelezők a nyugdíjkorhatár 65-ről 67 évre való felemelését, a hatnapos munkahét bevezetését, a felmondási idő és a végkielégítések megfelezését, további 50 ezer közalkalmazott elbocsátását óhajtják, valamint azt, hogy a munkáltató igénye esetén a dolgozó 13 órás munkanapra lehessen kötelezhető (MTI).


2012. szeptember 13.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter