Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 hónapja

Így köthető a céghez a munkavállaló

Vannak azonban hosszabb távú megállapodások is, amelyek esetében érdemes lehet megfontolni a maradást. A Napi Gazdaság ezeket összegezte.

images

Nyugdíjszolgáltatás: öt év


A nyugdíjszolgáltatóhoz bármely munkáltató csatlakozhat, s megfelelő portfólió választásával havonta tetszőleges összeggel járulhat hozzá így a munkavállaló nyugdíjcélú megtakarításaihoz. A valódi megtartó tényező itt az, hogy a munkaadó feltételes jogszerzési időtartamot állapíthat meg legfeljebb öt évre. Ez azt jelenti, hogy a munkavállaló a javára befizetett hozzájárulások összegére csak akkor válik jogosulttá, ha munkaviszonya a feltételes jogszerzés időtartama alatt nem szűnik meg. Ha idő előtt megy el a cégtől, akkor a befizetéseket nem ő fogja majd megkapni, hanem a többiek, akik maradtak. Ha a havi hozzájárulás elég magas, érdemes meggondolni, nem jobb-e maradni még egy kicsit a juttatásért cserébe.


Életbiztosítás: tíz év


Akár tíz évre is szólhat azonban program, ami egyebek mellett a munkavállaló röghöz kötését is célozhatja. Ilyen az adómentes juttatásként nyújtható unit linked életbiztosítás. A konstrukcióban a munkaadó fizeti a munkavállaló biztosítását, amely tízéves lejáratot követően válik hozzáférhetővé.
Ha a munkavállaló felmond - vagy elbocsátják -, értelemszerűen a munkaadó a biztosítását a továbbiakban nem fogja fizetni. Az ilyen típusú biztosításokat lejárat előtt mondhatni tilos feltörni, mert nagyon jelentős veszteségek kényelen így elkönyvelni a biztosított - az első években akár ez nullára is csökentheti a korábbi befizetést.


2011. december 9.

Follow hrportal_hu on Twitter