Megjelent: 2 éve

Kiválóságok kerestetnek

Magyarország azon országok közé tartozik, ahol az Ericsson cégcsoport kutatás-fejlesztési központot üzemeltet. Ez a hazai bázis az 1991-ben 13 fős szoftverfejlesztő egységgel indulva mára 900 fős, az Ericssonon belül is meghatározó szellemi centrumává vált a svéd távközlési óriásnak.

2009-ben más jelentős elismeréssel is büszkélkedhetünk: a Legjobb Munkahely díjjal. A megmérettetést tudatosan kerestük, mivel pozícionálni szerettük volna magunkat, mint munkáltatót a munkaerő piacon. A felmérésben az ericssonos munkatársaink véleménye tükröződik, így az itt szerzett első helyezés megerősített bennünket abban, hogy jó úton járunk, megfelelő humán erőforrás stratégiát folytatunk. De természetesen a fejlődés ezen a területen sem állhat meg: évről-évre továbbcsiszoljuk a minden munkatársra kiterjedő teljesítmény-menedzsment- és dolgozói vélemény-felmérés rendszerünket. Az étkezési támogatási rendszerünket évekkel ezelőtt svéd mintára úgy alakítottuk ki, hogy a rendszeres és egészséges táplálkozásra (zöldségbár, ingyen saláta) ösztönözze a munkatársakat, ezen felül folyamatosan bővülő elemekből választhatnak a cafeteriaban.


Az elmúlt esztendőben több, mint 250 fővel növeltük a kutatás-fejlesztésben dolgozó munkatársaink számát, ami a szigorú kiválasztási rendszerünk mellett nagyon sok pályázó megszólítását tette szükségessé. Szerencsére az Ericsson neve jól cseng az informatikusok és villamosmérnökök körében, így szívesen adják be hozzánk álláspályázatukat. A 2010-es év elején is számos új munkatárssal gazdagodtunk, de terveink szerint az év hátralévő részében is jelentős lesz a bővülés.


Toborzásunkat az ismert és vonzó Ericsson név mellett nagyban segíti az a nem mindennapi tény, hogy a nálunk dolgozó mérnökök nap mint nap csúcstechnikával dolgozhatnak a jelen és a jövő telekommunikációs megoldásain. Érdekes termékeket fejlesztenek egy rohamosan fejlődő iparágban, amely kifejezetten vonzó a kíváncsi és nyitott műszaki szakemberek számára.


Az Ericsson széles spektrumot kínál hardver- és szoftverfejlesztésből, beleértve a hardvertervezést, a hozzá közel álló beágyazott rendszerek fejlesztését vagy az FPGA fejlesztést is, valamint az alacsony- és magas szintű szoftverfejlesztést, illetve szoftver és rendszertesztelést.
Fejlesztünk videó kódoló hardvert, saját elosztott operációs rendszert, multimédia szervert, távmenedzsment rendszert, tesztkörnyezetet, router operációs rendszert, gateway-t és még sok mást, amiről a mérnökök többsége csak álmodhat.


A hosszú-távú humán erőforrás gazdálkodás kiemelt szerepet játszik a vállalat életében. A hivatalos programok mellett olyan rendszeresen megrendezett kötetlenebb közösségi események is helyet kapnak, mint a karácsonyi parti, futball bajnokság, R&D Pub vagy a feltöltődő hét, ezzel hozzájárulva a közvetlen munkahelyi légkör megteremtéséhez.


Az utánpótlás-nevelést nem csupán a vállalat, hanem Magyarország jövője szempontjából is fontosnak tartjuk, ezért vállalunk aktív szerepet a magyar természettudományos képzés magas színvonalának fenntartásában és emelésében például az Ericsson Díjjal, a Rátz Tanár Úr Életműdíjjal vagy az “Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség” alapításán keresztül.


Szerencsére jól állunk szürkeállományban, azonban a hosszú távú céljainkhoz újabb kiválóságokra van szükségünk.


Álláslehetőségek: http://www.ericsson.com/hu/ericsson/job/
(X)

  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter