Megjelent: 2 éve

Munkanélküliségi biztosítás: ki köt?

A 30-35 éves korosztály köt leggyakrabban munkanélküliségi biztosítást, még pedig olyat, amely 9 hónapon át biztosít 100 ezer forintos térítést - közölte tapasztalatait az MTI-vel a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.

A Google adatai szerint az elmúlt hónap során is heti 3-5 ezer hazai érdeklődő próbált a legismertebb keresőn keresztül információhoz jutni a munkanélküliségi biztosításról - olvasható a CLB közleményében. A szerződők a 6, illetve a 9 hónapra választható szolgáltatás közül a hosszabb idejűt keresik. A leggyakrabban választott 100 ezer forintos szolgáltatás egyúttal azt jelenti, hogy nem a minimálbéres, hanem a jobban kereső réteg köt ilyen biztosítást, hiszen a szolgáltatás nem lehet több mint a nettó jövedelem 70 százaléka. A másik gyakorlati tapasztalat, hogy 10 munkavállalóból 7-8 meg tud felelni a biztosítási feltételeknek.


2-3 ezer forintos havidíj


Rácz István a Biztositás.hu Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az ACE biztosításából 10 ezret értékesítettek, akkor viszont a kockázatvállaló felfüggesztette az értékesítést. Az ő tapasztalata szerint a 80-90 ezer forintos szolgáltatás volt a jellemző, mivel ennek a havi díja alatta maradt 3 ezer forintnak. Most már az ő cége is az April biztosítását közvetíti, eddig 2 ezret adtak el belőle, és a szolgáltatás összege, valamint a havi díj nem változott. Az ügyvezető úgy véli, hogy a válságból való kilábalás nem csökkenti a munkanélküliségtől való félelmet, így ez a piac még felfelé tart.


Elvileg kétmillió magyar alkalmazottat érinthet élete során az elbocsátás veszélye, ekkora jelenleg a munkanélküliségi biztosítás - mint termék - potenciális piaca, mondta Francois Maresquier, az April CEE Development Kft. vezérigazgatója az MTI-nek a közelmúltban.


A magyar April által kidolgozott terméknek az AXA a kiválasztott kockázatvállalója, miközben az April Kft. "csak" értékesítési és a teljes ügyfélkapcsolati folyamatokat menedzseli a magyar piacon.


A vezérigazgató évi 10-20 ezer szerződés megkötésére számít Magyarországon, ennek elérésére kapcsolta be az értékesítésbe az internetes biztosítási alkuszokat.


2009. szeptember 17.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter