Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Munkaügyi ellenőrzés zajlik a Tescónál

images

images

Gedeon András ismertette: az OMMF Közép-magyarországi Munkaügyi Felügyelősége egy szakszervezeti és egy egyéni bejelentés alapján kezdte meg a vizsgálódást, amely egy-két hétig tarthat. A bejelentésben a munka- és pihenőidő, valamint a szabadságok kiadása kapcsán fogalmaztak meg kifogásokat - mondta a szóvivő.

Az ellenőrzések során kitérnek a nyilvántartások vezetésére is, így összekapcsolódhat a sajtóban megjelent találgatásokkal, amelyek szerint a Tesco nem fizette ki a munkaidő-beosztástól eltérő munkavégzésért járó béreket - fogalmazott Gedeon András.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta, csalás miatt ismeretlen tettes ellen folytatnak eljárást, az áruház központjában a szükséges bizonyítékok beszerzése érdekében nyomozati cselekményeket hajtanak végre.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a telephelyre több civil ruhás ember ment be, köztük rendőrök is.

A múlt héten a Magyar Nemzet azt írta: dolgozói béréből akár hétszázmillió forintot csalhatott el a Tesco Global Áruházak Zrt., mivel nem fizették ki a rendkívüli munkavégzés esetén járó pótlékokat. A Tesco ugyanakkor azt közölte: munkavállalóit minden esetben jogszerűen alkalmazza, és bérüket, illetve a pótlékokat időben megfizeti.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter