Megjelent: 11 éve

Nem értékelik eléggé a rendőrök munkáját

A nagyrészt az egyes kapitányságok vezetői, osztályvezetők és érdekvédők számára ismertetett eredmények kapcsán Tiborcz János főkapitány elmondta: azért határozták el, hogy felmérést készíttetnek munkatársaik körében, hogy kiderüljön, szakmailag és emberileg hogy érzik magukat a rendőrök és a rendőrségi dolgozók.

Tavaly novemberben az ezer főt meghaladó zalai állományból 304 munkatársat kérdeztek meg, szándékosan kissé provokatív kérdéseket is feltéve - közölte Tátrai Miklósné, a felmérést készítő Faber Magister Kft. ügyvezető igazgatója. Mind az öt városi kapitányság dolgozóinak esetében figyelembe vették a szolgálati időt, a beosztást és a nemek szerinti megoszlást is a névtelenül kitöltetett kérdőívek kiosztása során. Tíz témakörben 82 állítást kellett egytől ötig értékelniük az elégedettségnek megfelelően a megkérdezetteknek.

A maguk képzettségével igen, a fizetéssel nem elégedettek

A Zala megyei rendőrök átlagos elégedettségi indexe 3,32 lett az ötös skálán, ami a felmérés készítője szerint jó eredménynek mondható. Az összesítésből az is kitűnt: a 35 év alattiak és az alacsonyabb beosztásúak az értékelésükben valamivel gyengébb osztályzatokat adtak idősebb, magasabb beosztású kollégáiknál.

A rendőrök a legmagasabb pontszámmal a szolgáltatáskultúrát, a vezetői működést és a munka tartalmát értékeltek. Tátrai Miklósné szerint ez azt jelzi, hogy magabiztosak a rendőrök, magasra tartják a tudásukat és a közvetlen vezetőikről nagyon jó a munkatársak véleménye.

A legrosszabbnak értékelték a tanulás és fejlődés - azon belül is főként az idegen nyelvi képzés - lehetőségét, emellett a bérekkel, a jóléti és szociális juttatásokkal sem elégedettek, s alacsonyra értékelték az elkötelezettséget is. Ez utóbbi kérdéskörben a hosszabb szolgálati idővel rendelkezők például úgy érzik, hogy munkájukat nem értékelik eléggé, tapasztalataik alapján azonban a megkérdezettek ismerőseiknek is ajánlanák munkahelyként a rendőrséget.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter