Megjelent: 8 éve

Rendőr is, meg nem is az iskolarendőr

images

Kétszáz iskola kap bűnmegelőzési tanácsadót az idei tanév kezdetétől. Főként nyugdíjkorhatár előtt szolgálati nyugdíjba vonult bűnügyeseket toboroztak az újfajta munkakörbe a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál (Klik), de volt olyan is, ahol a helyi rendőri vezetők jelölték ki az iskolarendőröket.

Az ORFK bűnmegelőzési osztályvezetője, Németh Ágnes a Népszabadságnak azt mondta, az iskolai bűnmegelőzési tanácsadók nem vagyonőrök és nem is tanárok, de kötelesek tájékoztatni az iskolavezetőt tapasztalataikról és tervezett intézkedéseikről, és intézkedhetnek minden olyan esetben, amikor rendőrként más körülmények között is intézkedniük kellene.

Egy rendőr több, de legfeljebb három iskolában teljesíthet szolgálatot. Jelenlétüktől a szaktárca azt várja, hogy csökken az iskolákban az agresszió és a drogfogyasztás. A rendőrséggel is együtt kell működniük, például ki kell kémlelniük, kik szállítják a kábítószereket az iskolákba.

Origo.hu / Népszabadság
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter