Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Start Plusz & Extra - az extra kedvezményes foglalkoztatásért

A kormány az Országgyűlés elé terjesztette azt a törvényjavaslatot, amely szerint jövőre két formában is kedvezményesen lehetne foglalkoztatni adott munkavállalói köröket.

Az Országgyűlés elé terjesztették azt a törvényjavaslatot, amely két új, kedvezményes foglalkoztatást tenne lehetővé a munkaerőpiacon. Az egyik a Start Plusz elnevezésű kártya, amelyet gyermekgondozást követően vagy a gyermekgondozási segély alatt, illetve az ápolási díj igénybevétele után munkát vállaló emberek válthatnának ki. Az ő foglalkoztatásuk esetén a kiváltott Start Plusz kártya jelentős foglalkoztatási járulékkedvezményt jelentene.
A másik kártya azoknak a munkáltatóknak lenne kedvező, akik ötven év feletti, vagy legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező, tartósan állást kereső személyek foglalkoztatását vállalják. Ebben az esetben szintén a munkavállalók által kiváltható ún. Start Extra kártyát lehetne járulékkedvezmény igénybevételére felhasználni.

A kártyák érvényességi ideje két év lenne, ami akár egymást követő több munkáltatónál is érvényesíthető járulékkedvezmények igénybevételére jogosítaná fel a kártya birtokosát.

Egyelőre még nem ismeretes, hogy pontosan mikor várható döntés a két új foglalkoztatási kártyatípus bevezetéséről.
Follow hrportal_hu on Twitter