Megjelent: 11 éve

SZÁMALK: háromszoros aranyérem az oktatásban

A legfrissebb hivatalos piaci adatok alapján 2010-ben a SZÁMALK Zrt. a legjobb informatikai továbbképző intézet Magyarországon: az it piac meghatározó gyártói, a Cisco, a Microsoft és a VMware (termékekhez és szolgáltatásokhoz kapcsolódó) képzéseinek esetében is az első helyen áll - olvasható sajtóközleményükben.

A három aranyérem olyan példaértékű elismerés, amely hozzájárul a SZÁMALK azon stratégiai célja megvalósulásához, hogy közép-kelet-európai viszonylatban is meghatározó szereplője legyen a nemzetközi it-oktatási piacnak.

A világ legnagyobb szoftver és hardver gyártó cégei, valamint az európai regionális oktatási vezetők minden évben értékelik az oktatóközpontok munkáját és teljesítményét.

Az értékelés többek között kiterjed a megrendelt tananyagok, a képzésekben résztvevők és a vizsgázott szakemberek számára, továbbá a képzések minőségi mutatóira.

Az összesített adatok alapján 2010-ben hazánkban a SZÁMALK Zrt. szerezte meg az első helyet a világ három vezető gyártójának - a Cisco, a Microsoft és a VMware - hivatalos oktatásaiban. A három gyártóhoz kapcsolódó képzések mára mintegy felét teszik ki a SZÁMALK felnőttképzési üzletág éves teljes árbevételének.

A SZÁMALK a Microsoft első hivatalos oktatóközpontja volt Magyarországon, 2003 óta pedig a szoftvergyártó aranyfokozatú oktatási partnere, és az elmúlt évtizedben 9 évben is első volt a hivatalos Microsoft-képzések piacán, 35-40 azázalékos részesedéssel.

A SZÁMALK 2009-től hivatalos Cisco és VMware oktatóközpontként is működik: előbbi esetében közel tízéves képzési tapasztalattal rendelkezik és a világ legnagyobb Cisco megoldásszállítója, a Global Knowledge Network együttműködő partnere. A SZÁMALK a legnagyobb hivatalos hazai Cisco oktatóközpont, mintegy 45 százalékos piaci részesedéssel, a VMware oktatások területén pedig alig egy év alatt piacvezető lett, 40-45 százalékos részesedéssel.

"Sok időt és energiát fordítunk arra, hogy a lehető legjobb szolgáltatást, a legkedvezőbb konstrukcióban, folyamatosan versenyképes megoldásokat, ügyfélbarát és innovatív csomagokat, valamint hosszú távú együttműködést biztosító keretszerződéseket kínáljunk ügyfeleinknek. Ezért erre az eredményre különösen büszkék vagyunk. Ez a bizalom jele. És bízunk abban, hogy ez az elismerés hozzájárul ahhoz, hogy regionális értelemben is meghatározóak legyünk." - mondta Nyisztor József, a SZÁMALK Zrt. igazgatója.

Simon Ferenc, a SZÁMALK senior it-oktatási termékmenedzsere a hírrel kapcsolatban elmondta, hogy a profi oktatóbázis, az erős értékesítő és termékmenedzser csapat, a gyártókkal való szoros együttműködés és a legmodernebb infrastruktúra biztosította a megfelelő hátteret a kiemelkedő eredmény eléréséhez.

Az erősségek közé tartozik a különböző speciális kereszttechnológiák oktatása, valamint az időpont-garanciás tanfolyamok indítása is, amellyel szintén elsőként jelentek meg Magyarországon ilyen széles termékportfoliót érintve.

Helena Polakova, a Cisco európai oktatási vezetője a legjobb hazai oktatóközpont cím elnyerése kapcsán elmondta: "A szaktudás és a magas minőségű oktatás kiváló párosításával sikerült a SZÁMALK-nak növekednie, még ebben a nehéz gazdasági környezetben is.

Ma a társaság nem csupán Magyarországon meghatározó piaci szereplő, de a legjobb 10 Cisco oktatási tevékenységet nyújtó cég között van Közép-Kelet-Európában, a résztvevők számát tekintve pedig a negyedik legjobb a régiós Cisco technológia oktatás terén."

"A virtualizáció a ma és a jövő technológiája. A legfontosabb helyre kerül az informatikai vezetők döntéseiben. Ezért az it szakembereknek újabb szakképzettséggel kell rendelkezniük a virtualizációs technológiai megoldások telepítése és üzemeltetése érdekében.

Magyarországon a SZÁMALK VMware képzésein van a legtöbb hallgató, és fontos, hogy ebben az országban is sikeres legyen a folyamatosan növekvő képzési portfoliónk, amely a vSphere to Viewtól az SRM-ig át egészen a legújabb felhő-infrastruktúrákat célzó képzésekig terjed." - nyilatkozta Chris Cottam, a VMware Education Services EMEA oktatási igazgatója.
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Romló járványügyi adatok: januárig ismét teljes home office-ra áll át az Erste

A romló járványügyi adatok miatt átmenetileg január végéig mindenki számára adott a teljes home office lehetősége az Erste Banknál, az irodai... Teljes cikk

Munkaerőpiaci ismereteket nyújtó tréningeket is szervez a PTE-n a Körber Hungária

Gyakorlatorientált és szemléletformáló kurzusokat, valamint munkaerőpiaci ismereteket nyújtó tréningeket szervez a jövőben a Pécsi Tudományegyetem... Teljes cikk

A Rossmann 60 ezer forintot fizet az oltásért dolgozóinak

A Rossmann drogérialánc 60 ezer forintot fizet minden dolgozójának, aki december 15-ig felveszi legalább az első oltást. Teljes cikk