Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Támogatják a pályakezdő képzőművészeket

Több éves tehetséggondozó program indul a pályakezdő magyar képzőművészek támogatására, a kezdeményezés főbb elemei között kiállítás és ösztöndíj-lehetőség is szerepel.

Az UniCredit Bank tehetségprogramjának egyik fő célja felélénkíteni a kortárs magyar műtárgypiacot, ennek elősegítésére dolgoztuk ki a többszintű tehetséggondozó programot - közölte a pénzintézet csütörtökön az MTI-vel.

A bank a projekt során egyrészt bemutatja, másrészt fiatal tehetségek alkotásaival bővíteni kívánja meglévő műgyűjteményét, amelyet az ország határain túl többnyelvű katalógusa segítségével népszerűsít.

A fiatal képzőművészeket támogató program indító eseményeként 2012. február 14. és 28. között kiállítást és vásárt rendeznek a Kieselbach Galériában, ahol a nagyközönség is megtekintheti a gyűjtemény legszebb darabjait, valamint a bank műtárgygyűjteményéről szóló kiadványt. A bemutatott alkotások közül néhány tárgy megvásárlását is lehetővé teszik az érdeklődők számára.

A kiállítás-megnyitón közzéteszik a pénzintézet Tehetségprogram a magyar kortárs művészetért elnevezésű ösztöndíjpályázat részletes felhívását, amely három ifjú alkotó számára féléves ösztöndíj-lehetőséget kínál, további tíz fiatal tehetség pedig egyszeri támogatásban részesül képvásárlás formájában.

Mint írták, a program egyik kiemelten fontos eleme, hogy az ösztöndíjidőszak végén az ösztöndíjasok számára egyfajta kamara-kiállítást szerveznek, alkotásaik közül pedig egy-egy a gyűjtemény állandó darabjává válik. Ezáltal a bank bemutatkozási és kiugrási lehetőséget teremt a fiatal művészek számára.

A programra a művészeti felsőoktatás - a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara, a Budapesti Képzőművészeti Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem - hallgatói, illetve az ott végzett 23-33 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, valamint azonos feltételekkel benyújthatják pályázatukat a Kolozsvári Művészeti Egyetem végzős és végzett hallgatói.

A pályaművek értékelését végző kuratóriumban van mások mellett Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója, Einspach Gábor, az Artmagazin kiadója, Balogh Péter, az Amadeus Művészeti Alapítvány vezetője és Giró-Szász Krisztina, a FineArt Invest ügyvezetője.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Tejeskávé töltő üzem kapott 4 milliárd forint kormányzati támogatást

Átadták az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy Magyarország Kft. tejeskávé töltő üzemét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó... Teljes cikk

Online vállalkozói platformot indít az MFB

Összetartók.hu néven új online vállalkozói platformot fejlesztett ki és indított el a Magyar Fejlesztési Bank Csoport, amely minden magyar... Teljes cikk

Buszjavító és karbantartó központ nyílt Székesfehérváron

Átadták a Homm Kft. autóbusz-javító és -karbantartó központját Székesfehérváron. A legnagyobb magyar magánkézben lévő buszvállalat első... Teljes cikk