Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Tanulható a szervezetek egészségének fenntartása is

Szervezeti egészségről szóló tréningsorozatot indít a Polaris Management Consulting Kft.

images

Az egészséges szervezet nem okoz sérülést a beszállítóinak, vevőinek, a természeti környezetnek. Alkalmazottaival tiszteletteljesen, az esélyegyenlőség szem előtt tartásával bánik. A munka feltételei emberközpontúak, a juttatások, az előrelépés feltételei adottak, reálisak és teljesítmény-alapon igazságosak. Ezek a vállalatok ideális esetben családbarátok és bevételeiknek bizonyos százalékát jótékony célra fordítják.

A programsorozat abban segít a szervezeteknek, hogy a szervezeti egészséget támogató szemléletet a mindennapi gyakorlatba hogyan ültethetik át. Az összeállított anyag holisztikus: részei a személyes felelősségvállalást segítő készségek és a társadalmi felelősséget erősítő készségek. Az érzelmi teherbírást, stresszkezelést és önismeretet ösztönző személyes tartalmak előnye, hogy nemcsak a munkaerőpiacon, hanem a magánéletben és a tágabb társas életben egyaránt használhatók, hiszen a személyes és a szakmai kompetenciák egymástól nem elválaszthatók.

A programban oktatott társadalmi szemléletmód a nyugati demokráciákban már évtizedek óta figyelmet kap, mivel mind többen felismerik és kísérletekkel is bizonyították, milyen konkrét és elvont hasznot jelent egy szervezet számára, ha gondoskodik alkalmazottairól, és tudatosan kapcsolódik a tágabb társadalmi és a globális környezetéhez.

A Világbank-Tárki közös 2005-ös felmérésből kiderül, hogy a társadalmi felelősségvállalás (CSR) előnyei hazánkban is ismertek a vállalatok, vállalkozások vezetői előtt - vagyis ismert, hogy a CSR versenyelőnyt, termelékenység- és minőségjavulást jelent, és segít a minőségi munkaerő megtartásában. E szemlélet elterjedése elkezdődött, de még lassú, illetve a szervezetek a társadalmi felelősségvállalás eszközeit még nem ismerik fel vagy nem használják ki annak valódi tartalmát. Az elterjedés akadálya többek között a naprakész információk és az alkalmazható tudás hiánya.

A képzési csomag vezetői teamek, munkahelyi csoportok, projektcsapatok eredményességéhez járul hozzá olyan tartalmak átadásával, amelyek a munkahelyi és társadalmi egészség értékeit hozzák be a munkahelyi mindennapokba.

A Polaris Management Consulting Kft. a piacon elsőként vállalkozott e témák összegzésére: 2007 októberétől egyetlen képzési csomagban teszi hozzáférhetővé a személyes és társadalmi felelősségvállalás azon készségekeit, amelyek fokozzák a munkahelyi közösségek hatékonyságát és jó közérzetét. A tréningeket tapasztalt emberi jogi tanácsadó vezeti.
Follow hrportal_hu on Twitter