Megjelent: 2 éve

Trükkök az önéletrajzban: Mire jó a "karriercél" rovat?

Az álláskeresők igen gyakran hanyagolják el vagy ugranak át rajta. Vagy épp kínkeservesen gereblyéznek össze pár semmitmondó sablonmondatot, pedig frappánsan és lényegretörően megfogalmazva a CV egyik legfontosabb része és valóban aranyat érhet az előszűrésüknél. Csak ne legyen 2-3 mondatnál hosszabb közhelyparádé. Amit a Karriercél blokkról tudni érdemes.

images

Az álláskeresők igen gyakran hanyagolják el vagy ugranak át rajta. Vagy épp kínkeservesen gereblyéznek össze pár semmitmondó sablonmondatot, pedig frappánsan és lényegretörően megfogalmazva a CV egyik legfontosabb része és valóban aranyat érhet az előszűrésüknél. Csak ne legyen 2-3 mondatnál hosszabb közhelyparádé. Amit a Karriercél blokkról tudni érdemes.

Máig az önéletrajz "Karriercél" menüpontja okozza szinte a legtöbb fejtörést az állásra pályázóknak. Sokan igazából nem is értik, miért van rá szüksége a cégeknek. "Egyértelmű, hogy azért pályázom meg a pozíciót, mert dolgozni szeretnék." "Az erősségeim, a szakmai tapasztalataim az önéletrajzból vagy a személyes találkozáskor majd úgyis kiderülnek"-általában ilyen és ehhez hasonló gondolatmenettel igyekeznek lesöpörni magukról a problémát és ha lehet, mindjárt ki is hagyni a CV-ből.

Amivel viszont nagy hibát követnek el az álláskeresők. Egyrészt a cégek és a HR-esek részéről a "karriercél" feltüntetése ma már alapértelmezett elvárás. Másrészt a röviden, tömören, konkrétan, összeszedetten megfogalmazott karriercél nem csak az állásinterjú személyes blokkjára - hanem a legesélyesebb jelöltek közé is segíthet bejuttatni a pályázókat.

A karriercél rovat a személyes adatok után, még a munkatapasztalat és az iskolai végzettség előtt kap helyet, motivációs levélként is szolgálhat.

Segítség lehet az előszűrésben

"Képzeljük csak magunkat a toborzók, a HR-esek helyébe, akinek egy pozícióra gyakran 100-200 CV közül kell előszűrnie a legalkalmasabbnak tűnő jelölteket! Egyetlen pályázóra - ideális esetben - aligha jut több egy-két percnél. Ilyen szűkre szabott időkeretben nincs külön mód a pályázói motivációk, célkitűzések kisilabizálására. Így nagy szolgáltatot tesz a HR-esnek az a pályázó, aki már az önéletrajz elején két-három világos mondatban nyilatkozik a megpályázott állással kapcsolatos elképzeléseiről. Nem mindegy például, hogy eddig vakvágányon volt, szakmailag valami újat szeretne megvalósítani, esetleg a szakmájához fűződően más területre vagy éppen előléptetésre vágyik. Jól megfogalmazott karriercél esetén a HR-es is árnyaltabban tud kérdezni a jelölttől. Ideális esetben még az elérhető pozíciók közül is fel tud ajánlani egy testreszabottabb, előnyösebb pozíciót" - indokolja a "Karriercél" meghatározásának szükségességét Pálfay Erzsébet HR-szakértő, karrier tanácsadó.

Ezeket a fordulatokat kerüljük

Ám a "Karriercél" rubrikánál sem éppen célravezető a sablonosság. Sokan ugyan eljutnak eddig a menüpontig, de nem lépnek túl a paneleken. Az eredmény: az elvárt kereteknek formailag ugyan tökéletesen megfelelő, tartalmilag viszont használhatatlan infóözön. A "Célom, hogy egy jó csapat megbecsült tagja legyek" és hasonló formulák tehát kerülendőek.

Különösen hasznos, ha nem konkrét álláshirdetésre jelentkezünk

Ehelyett inkább ejtsünk például szót a kiszemelt szakmai irányvonalról, az előző szakmai tapasztalatokról, a nyelvtudásunkról és osszunk meg akár dióhéjban információkat az aktuális élethelyzetünkről, így: "Szakmai jövőmet főként a marketing és a kereskedelem területén képzelem el. Felsőfokú angol,-és némettudással rendelkezem. Előző, retail-es pozíciómban megalapozott kapcsolatrendszeremmel pályázok a pozícióra, nyugat-magyarországi költözéssel." A megpályázott állás helyével kapcsolatos információkat különösen jó néven veszik a HR-esek. Spontán módon vagy épp álláshirdetés közzététele nélkül, a céges adatbázisba leadott álláspályázatok esetében is hasznos lehet már jóelőre megosztani az ilyen információkat. A HR a szakmai infók mellett azt is jó néven veszi, ha az álláskereső például megemlíti: Gödöllő 10 km-es vonzáskörzetében keres állást.

És ha a "Karriercél" szavakba öntése esetleg gondot okozna: a legkönnyebb úgy megfogalmazni, mintha éppen egy mellettünk álló barátunkhoz intéznénk pár szót az álláskeresésről. Tapasztalat: ebben a helyzetben sokkal könnyebb lényegretörően összegezni, milyen szakmai előélettel, tapasztalatokkal rendelkezünk, mik az elképzeléseink és mit is várunk a megpályázott pozíciótól.

Kérhetik álláshirdetésben is

A CV pályázóról nyújtott összképét a "karriercél" mellett az is meghatározza, mennyire teszünk eleget az álláshirdetésben megfogalmazott elvárásoknak. Azaz: ha kérnek karriercél, -és bérigény meghatározást, fotót, referenciát vagy motivációs levelet, teljesítsük ezeket az elvárásokat is maradéktalanul! Ez jelzésértékű a munkáltató felé. Úgy értékeli, hogyha a pályázó már ebben a fázisban is teljesítette az elvárásokat, ez előreláthatóan az együttműködés során is így lesz majd.

Takács Gabriella
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Diákmunka tanulás mellett Dániában

Mrsán Zoltán egy évvel ezelőtt költözött ki Dániába. Multimédia szakon tanul Kolpingban és részmunkaidőben dolgozik. Hogyan jutott ki? Mennyi... Teljes cikk

Álláslehetőségek Dániában

Dánia május elsejétől megnyitja álláspiacát a 2004-ben csatlakozott uniós tagországok - köztük Magyarország - munkavállalói előtt. Ez azt... Teljes cikk

Munkajogi kisokos (új) dolgozóknak

Pályakezdők körében nagyobb, ám még több éves munkatapasztalattal rendelkező körében is megfigyelhető bizonytalanság, mit tehet meg a főnök a... Teljes cikk