Megjelent: 6 éve

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

Kétszázzal több milliárdos és ötödével nagyobb összvagyon jellemzi a világ leggazdagabbjait a Forbes magazin listája szerint, írja a Világgazdaság Online.

A Microsoft alapítója, Bill Gates több év után szerezte vissza első helyét a világ leggazdagabb embereinek listáján. Vagyona jelenleg 76 milliárd dollárra, 1702 ezer milliárd forintra rúg, miközben már évekkel ezelőtt visszavonult, és életét a jótékonykodásnak, kiemelten a harmadik világ egészségügyi segélyezésének szenteli.

Az elmúlt négy évben a listát vezető mexikói Carlos Slim Helu idén csak a második 72 milliárd dollárjával. A harmadik a spanyol Amancio Ortega, az Inditex cég tulajdonosa, hozzájuk tartozik például a nálunk is ismert Zara, Bershka és Pull and Bear fast fashion ruházati márka. Ortega 64millió dollárt gyűjtött össze.

Bill Gates vannak köszönheti az elsőséget, hogy az elmúlt négy évben további 9 milliárd dollárral növelte a vagyonát.

Nála is nagyobbat ugrott előre a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg, aki a cég részvényeinek látványos erősödésével a 66. pozícióból a 21-re ugrott előre. Az ifjú tech-milliárdosnak a magazin becslése szerint 15,2 milliárd dollárral nőtt a vagyona, elérve a 28,5 milliárd dolláros szintet. A Facebookot egyébként összesen hatan képviselik a listán, de ott vannak a közösségi oldal legújabb szerzeménye, a WhatsApp alapítói is, Jan Koum 6,8 milliárd dollárra a 202., míg Brian Acton 3 milliárddal az 551. helyen.

Az 1645 milliárdos között minden eddiginél több, 172 nő található. Közülük a 9. helyen szereplő Wal-Mart résztulajdonos, Christy Walton a leggazdagabb.

Világgazdaság Online
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter