Megjelent: 7 éve

Varga Béla, a BorsodChem Zrt. HR és kommunikációs igazgatója

images

1986-ban pályakezdőként csatlakozott az akkori Borsodi Vegyi Kombináthoz, miután gépészmérnök, illetve orosz szakfordító diplomát szerzett a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen, melyet a későbbiekben egy mérnök-közgazdász diplomával egészített ki.

27 éves pályafutása - ahogy ő maga szokta mondani - bővelkedik jó néhány "varga - betűben", ugyanis gépészeti tervezőként indult szakmai pályája rövid idő elteltével a vállalatirányítás területén folytatódott. Az elnök-vezérigazgató mellett műszaki titkárként elsajátított menedzsment ismereteket először középvezetőként az anyagellátási főosztály élén, majd igazgatóként a felsővezetésben kamatoztatta.

A 2006 és 2008 közötti időszakban a társaság első külföldi termelő leányvállalatának ügyvezető igazgatójaként irányította a csehországi anilin gyár hatékonyság növelő szerkezet átalakítását és integrációját.

Az ezekben az években megszerzett tapasztalatait jól tudta hasznosítani a BorsodChem 2011. évi tulajdonosváltása következtében elindult integráció során, amikor is az új tulajdonos, a kínai Wanhua cégcsoport és a BorsodChem közötti szinergiák feltárása került a középpontba.

HR és kommunikációs igazgatóként nem kisebb kihívás előtt áll, mint a két különböző kultúra, a kínai és a magyar közelítése egymáshoz, azaz egy olyan kulturális híd kiépítése, amelyen keresztül e két nemzet munkavállalói egymást támogatva, inspirálva képessé válnak két regionális szinten piacvezető vállalatból egy világszínvonalú, globális vegyipari cégcsoportot létrehozni, működtetni.

A hatékony együttműködés, pedig jelentős mértékben múlik a vállalaton belüli, illetve jelen esetben a vállalatok közötti kommunikáción, ezért kommunikációért felelős vezetőként kiemelten fontosnak tartja a munkavállalók folyamatos tájékoztatását, bevonását a társaság életébe. A vállalat folyamatait, rendszereit jól ismerő munkavállaló képes csak folyamatos hatékonyságnövelést elérni, ötleteivel hozzájárulni ahhoz, hogy a társaság a fejlődési pályáján folyamatosan felfelé haladjon.

HR vezetőként az őszinteséget, nyíltságot, átláthatóságot tartja a legfontosabb alapértékeknek, és mint lokálpatrióta elkötelezett azért, hogy a BorsodChem elsősorban a helyben és a környéken élőknek biztosítson hosszú távú, biztos megélhetést nyújtó munkahelyet. E közös cél eléréséhez azonban nélkülözhetetlen a munkatársak vállalat iránti elkötelezettsége, amelynek növelését a HR csapat egyik jelenlegi fő feladatának tartja.

Szabadidejében nem mindennapi kedvtelésnek hódol: pálinkagyűjtő szenvedélye híres nemcsak a vállalaton belül, de a környéken is, melynek eredményét a számos kerti és vadgyümölcsből általa előkészített és főzetett pálinkát egy-egy társaság által szervezett Családi Napon a kollégák is szívesen kóstolgatják.

Következetes és határozott tárgyalópartner, amely azonban közvetlenséggel, nyíltsággal, emberközpontú szemlélettel valamint jó humorérzékkel párosul. Ennek eredményeként egy-egy fajsúlyosabb témában akár az érdekképviseletekkel, akár a munkavállalókkal folytatott tárgyalás is oldottá, jó hangulatúvá válik, így legtöbbször mindkét tárgyaló fél elégedetten áll fel a tárgyalóasztaltól. Bármilyen probléma megbeszélésére az ajtaja mindig nyitva áll a munkavállalók előtt.

  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk