Megjelent: 8 hónapja

10 jó tanács az új korszak sikeres vezetőinek

Nem csak akkor vagy vezető, ha egy hatalmas szervezetet irányítasz, vezető vagy akkor is, ha csak néhány fős csapatot vagy egy kisebb szakmai területet fogsz össze. Meg kell felelned személyesen és a virtuális térben is. A személyes és online vezetői lét közt nincs lényegi különbség, azonban van néhány olyan szabály, amelyeket az online térben kifejezetten érdemes alkalmazni.

images

1. Az ÚJ KORSZAKra épülő eszköztár

Életünk manapság változékony, bizonytalan, komplex és homályos. Úgynevezett VUCA világban élünk. A változékonyság alatt azt értjük, hogy turbulens környezet vesz körül minket, ahol folyamatosan fokozódik a változás dinamikája. A bizonytalanság arra utal, hogy napról napra új, ismeretlen területeket fedezünk fel. Csak egy dolog marad állandó: a változás!

2. Checklista alapú, mérhető megközelítés

Az üzleti eredményességhez karbantartani és fejleszteni kell kollégáid tudását, képességét, hozzáállását és az általuk alkalmazott módszereket. A teljesítmény 9 tényezőjének keretrendszere rávilágít ezekre a kulcsfontosságú területekre. Alkalmazásával behatárolhatók a legfontosabb fejlesztési / beavatkozási területek, hatékonnyá és mérhetővé válik a vezetői tevékenység.

3. Digitális kollaboráció

A digitális csapatmunka remek alternatívát kínál a csoportos projektmunkával szemben. Rengeteg értékes időt és energiát takaríthatsz meg magad és csapatod számára, ha rendelkezel a megfelelő digitális infrastruktúrával és az erre optimalizált munkafolyamatokkal.

4. Egyensúly az egyéni és csoportos fejlesztés között

Olyan csapatot építs, amelyben mindenki megtalálja a helyét és saját szerepét! Építs egyéni erősségeikre és azokat fejleszd még tovább, ugyanakkor fontos, hogy mint csapat is lépést tudjatok tartani. Terjeszd ki a fejlődést! A személyes szint mellett legyen előrelépés csapat szinten is.

5. Érzelmekre hatás azonnali szembesítéssel

A visszajelzés adásával nem késlekedhetsz! Mindig a jóval, pozitívval kezdd és azzal is fejezd be! Fejlesztés során mindig menj el a végsőkig, vesd be a teljes fejlesztési eszköztárad. Emellett fordíts időt arra is, hogy fejleszd érzelmi intelligenciádat, hiszen a szakmai tudás mellett nélkülözhetetlen a sikerhez!

6. A csapat 100%-ának bevonása

Amellett, hogy egy-egy projektet külön projektcsoportokra osztasz fel, ne feledd el a kisebb sikerélményeket és mérföldköveket megosztani a többi munkatárssal is. Tartsd szem előtt a hibrid vezetést és csapatkohézió fenntartását, mert ezek hiányában az online térben könnyen szétszóródhat a csapatod.

7. Dinamizmus és szenvedély

Mindig a vezetőnek kell a legdinamikusabbnak és legszenvedélyesebbnek lenni, mert csak így adhatja át lendületét csapatának. Legyél csapatod példaképe ezen a területen is - nem beszélve arról, hogy könnyebben haladsz előre dinamikus, szenvedélyes stílust képviselve!

8. Fenntartható változás

A változásokat kezeld következetesen. Amellett, hogy alkalmazkodsz hozzájuk, inkább tartsd kézben őket. Amit csak lehetséges, formálj saját magad és csapatod javára.

9. Praktikusság és következetesség

Nem kell mindent tudnod! Vezetőként nem megoldanod kell a feladatot, hanem azt a megfelelő embernek delegálni. Hagyd, hogy csapatod hibázzon, és engedd, hogy a csapattagok saját maguk ismerjék fel hibáikat. Ezzel felelősségvállalásra neveled őket, ami nélkülözhetetlen a szervezetben.

10. Vezetői szerepek egyensúlya

Vezetőként több szerepben kell helytállnod, ha fenntartható sikereket szeretnél elérni. Helyzettől függően alkalmazd vezetői szerepeidet - szükség szerint legyél coach, menedzser, leader! Kiegyensúlyozott és hiteles vezető úgy lehetsz, ha megtanulsz nemet mondani és olyan csapatot építesz, amely akkor is működik, ha nem vagy jelen.

krízis


Alapvető, de változás esetén különösen igaz: kell az elkötelezett és rugalmas csapat. A vezetők egyik dilemmája, hogy egy változásban/válságban a veszélyeket vagy lehetőségeket látják. Te fókuszálj a lehetőségekre! Tanulj meg hátra lépni és elengedni az állandó kontrollt! Tartsd észben: sosem csak egyetlen helyes út van, mindig mindenre létezik több másik megoldás!

X-SIGHT Vezetési Tanácsadó Kft.

  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
  • 2021.05.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Áldás és átok is lehet az új varázsszó

Az új varázsszó az agilitás. Ám erősen hierarchikus, döntésképtelen cégeknél az agilis működésre átállás inkább bajt okoz. Szakterületek... Teljes cikk

7 tipp, hogy újra megtaláljuk az értelmet a munkánkban

Jelen helyzetben, amikor sok a bizonytalanság, gyakran másoktól távol, esetleg magányosan végezzük a munkánkat, eltávolodunk a csapattól, értelmét... Teljes cikk

Újévi fogadalmak előtt

Mindenki arról ír és beszél, hogy ebben az évben az elfogadást és az elengedést tanuljuk meg, de vegyük észre, hogy ezeket a magas... Teljes cikk