Megjelent: 7 éve

A SáGa gondoskodva bocsát el 360 embert

A vágóhíd bezárása miatt 360 munkavállalójától válik meg a SáGa. Teszi ezt a gondoskodó elbocsátás jegyében, írja a Vas Népe.

A vágóhíd április végén áll le, addig is az elbocsátandó dolgozók számára elhelyezkedést segítő tájékoztatókat, oktatásokat és tréningeket szerveznek.

A cég a törvényes kereteken felül többletjuttatást nyújt az elbocsátott dolgozóknak: 25 és 29 év közötti munkaviszony esetén plusz egy hónap, 30 év vagy annál hosszabb munkaviszony esetén pedig plusz két havi végkielégítést fizetnek.

Kifizetik továbbá az idén esedékessé váló hűségjutalmakat, garantálják a vállalati lakáskölcsön változatlan feltételekkel történő visszafizetését, eltekintenek a tanulmányi szerződéses kötelezettségek teljesítésétől, továbbá lehetővé teszik, hogy az elbocsátottak az év végéig dolgozói értékesítésen vásárolhassanak.

A távozó dolgozók számára szociális alapot hoztak létre, amelyből - a szociális bizottság döntése alapján - a nehéz anyagi körülmények között élők egyszeri anyagi támogatást kaphatnak. Az érintett dolgozók fele igényelte is a támogatást.

Vas Népe
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter