Megjelent: 5 éve

Adómentesen is mehet jövőre a szurkolás a foci Eb-n

Vajon adómentes lehet egy budapesti jegy, ha éppen nem játszik a magyar válogatott a mérkőzésen?

images

Újszerű helyzetben kerül megrendezésre jövőre a 2020-as foci Eb.
Az eddigiektől kicsit eltérően több különböző országban szurkolhatnak a labdarúgás rajongói Európa legjobb csapatainak. Ráadásul a helyszínek közt szerepel majd Budapest is.

Ehhez kapcsolódóan akár munkáltatói, akár munkavállalói oldalról érdemes figyelembe venni, hogy a személyi jövedelemadóról szóló törvény adómentes juttatásként említi a sportrendezvényre szóló belépőt:

...de vajon adómentes lehet egy budapesti jegy, ha éppen nem játszik a magyar válogatott a mérkőzésen?

...és mi a helyzet egy Rómában a magyar válogatott közreműködésével zajló meccsel?

A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint évente a minimálbér értékéig adómentes az ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott, a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényre szóló belépőjegy, bérlet - ismerteti a szabályokat Fata László juttatási szakértő.

Ahhoz, hogy a foci Eb meccsek belépőinek adómentessége megállapítható legyen, azt kell vizsgálni, hogy milyen mérkőzések tartozhatnak a magyar sportról szóló törvény hatálya alá.
Mivel a magyar labdarúgó válogatott mérkőzéseire vonatkozik a sportról szóló törvény, ezért az ő Eb mérkőzéseikre szóló belépő adómentes juttatás lehet még akkor is, ha a mérkőzés nem Magyarországon zajlik.
Azonban olyan külföldön zajló mérkőzésekre, melyen nem vesz részt a magyar válogatott, nem juttatható adómentesen belépő, bérlet.
(Mivel a törvényi keretrendszer egyértelműen a sportrendezvényre szóló belépőt, bérletet nevezi meg adómentes juttatásként, ezért az ehhez kapcsolódó utazás, szállás költsége sem adható közteher fizetése nélkül.)

Más a helyzet a budapesti meccsekkel. A Magyarországon zajló sportrendezvények, így például a labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzései, akkor is a magyar sportról szóló törvény hatálya alá tartoznak, ha éppen nem szerepel magyar sportoló, válogatott az eseményen. Így semmi akadálya, hogy az éves értékhatáron belül adómentes juttatásként a munkáltató a 2020-as foci EB Budapesten zajló mérkőzés jegyeket adjon a munkavállalóinak. Még akkor is adómentes lesz egy-egy ilyen jegy, ha éppen mondjuk a Németország-Olaszország mérkőzés kerül nálunk megrendezésre.

fotó: pixabay
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek