kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Assessment center (AC)

Munkaerő kiválasztási módszer, melynek során a vizsgálandó személyek készségeiről és képességeiről speciálisan kidolgozott szituációkban egy szakértőkből álló bizottság előtt tesznek tanúbizonyságot.

Az assessment center (AC) egy kiválasztási módszer, amelynek célja, hogy a jelöltek várható teljesítményét és kompetenciáit felmérje a betöltendő munkakörre jellemző feladatokkal. Az AC általában több órát vagy napot is igénybe vesz, előnye, hogy nemcsak verbális, hanem gyakorlati tapasztalatokra is alapozza a kiválasztást, és lehetőséget ad a jelöltek közösségi viselkedésének megfigyelésére is.

Az AC általában egy csoportos környezetben zajlik, és számos különböző értékelési módszert alkalmaz, beleértve a szimulációkat, szerepjátékokat, csoportos tevékenységeket, személyes interjúkat és írásbeli teszteket. A cél az, hogy a résztvevők valós munkahelyi helyzetekben megmutassák készségeiket és kompetenciáikat.

Néhány fontos jellemző az Assessment Centerrel kapcsolatban:

  •     Sokoldalúság: Az AC különböző feladatokat és értékelési módszereket alkalmaz, így sokoldalúbb képet nyújt a résztvevők készségeiről és viselkedéséről.
  •     Csoportos környezet: Az AC gyakran csoportos tevékenységeket is magában foglal, amelyek során a résztvevőknek együtt kell működniük, konfliktusokat kell megoldaniuk vagy egy közös célt kell elérniük.
  •     Rendszeres értékelés: Az értékelés folyamatos, és több értékelő lehet jelen az AC során. Az értékelők figyelik a résztvevők viselkedését és teljesítményét a különböző feladatok során.
  •     Fejlesztési célok: Az AC nemcsak a kiválasztásra, hanem a fejlesztésre is alkalmazható. Az értékelés során azon területek is kiemelhetők, amelyeken a résztvevők fejlődhetnek.
  •     Korlátozott résztvevőszám: Az AC általában korlátozott számú résztvevővel zajlik, hogy az értékelési folyamat hatékony és részletes legyen.

Az Assessment Center alkalmazása segíthet a vállalatoknak objektív és megbízható információkat szerezni a jelentkezők vagy a munkavállalók képességeiről és potenciáljáról. Egyes vállalatok előnyben részesítik az AC-t a hagyományos állásinterjúkkal szemben, mivel szimulált munkahelyi helyzetekben való részvétel alapján lehetőséget nyújt a valós készségek értékelésére.

A szakértők szigorú szakmai véleménye mellett a cég speciális szempontjai is érvényesülhetnek. Egy alkalommal 6 főnél több jelölt vizsgálata nem célszerű.

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek