Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 3 éve

Cél a határidős álom

Egyik csoporttársunk konkrét problémáján vittük végig a DIADAL lépéseit, célunk az volt, hogy délutánra megoldjuk (illetve vele megoldassuk) dilemmáját. Teamcoaching egy új formája: sok coach és egyetlen coachee – máris kitaláltuk a coaching egy új formáját.

Rögzült a gondolat, hogy a célomat le kell írnom és napjában többször nézegetnem kell, csakis így teljesíthetem. Határidő is kell a pontosan meghatározott SMART-célhoz, ezért a cím, ami egyik társunk szájából hangzott el.

Most is volt kreatív feladat, mi mindenre jó egy gemkapocs? Egyesével nagyjából tízet gyűjtött mindenki, a végére vagy 30 egyedi ötlet állt előttünk: a körömpiszkától a cipzártartón át a zárfeltörésig mindenre jó lehet. Nyilván ez is egy icebreaker gyakorlat, de jól megmutatja azt is, hogy egy csapat együtt többre képes, mint egyenként.

Vásárhelyi Jutka nagyon sok új eszközt hozott nekünk ismét: rengeteg képes játékot (rájöttem, hogy a gyerekek Dixit játéka milyen jó szolgálatot tehet majd nekem egy-egy coaching során), melyek a szabad asszociációra építenek.

Szó esett az ünneplésről is, a coaching folyamat sikere esetén együtt ünnepel coach és coachee. Amúgy ezt a gyakorlatot egy-egy sikeres projekt végén nem árt bevezetni a mindennapokba sem: sajnos én is gyakran csak pipálom a feladatokat, nem állok meg egy szelet süti erejéig sem visszanézni, milyen is volt ez a munka. (Családom egyes tagjaira ez még inkább igaz, ők még inkább projektalapon dolgoznak, mindenképp gyakorlattá szeretném tenni egy-egy munka lezárása esetén a pillanatnyi – akár apró – ünneplést. Mert ez fontos.)

A nap végén már szomorkodtunk, hogy hamarosan véget ér ez az egész, már csak két hét és gondolkodhatunk, miként tovább? Mert abban mind egyetértettünk, hogy valamiképp lesz tovább.

Coach leszek blog
HR Blog
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Milyen egy jó önéletrajz 2019-ben?

A jól ismert, időrendben visszafelé felsorolt munkahelyeket tárgyaló önéletrajz is a múlté lett. A trend az önéletrajzokat sem kerüli el, egyre... Teljes cikk

Van más állásajánlata is folyamatban?

Erre mit is kellene válaszolni manapság, hogy taktikailag is jó legyen, korrekt is legyen, jó állás is legyen belőle? Ezt veszi sorra JobAngel a HR Blogon. Teljes cikk

5 tipp arra az esetre, ha munkába visszatérő szülőt interjúztatsz

A nők munkaerő-piaci helyzete forró téma lett az elmúlt pár hétben. Személy szerint mindig is nagy támogatója voltam a részmunkaidős... Teljes cikk