Megjelent: 4 éve

Cél a határidős álom

Egyik csoporttársunk konkrét problémáján vittük végig a DIADAL lépéseit, célunk az volt, hogy délutánra megoldjuk (illetve vele megoldassuk) dilemmáját. Teamcoaching egy új formája: sok coach és egyetlen coachee – máris kitaláltuk a coaching egy új formáját.

Rögzült a gondolat, hogy a célomat le kell írnom és napjában többször nézegetnem kell, csakis így teljesíthetem. Határidő is kell a pontosan meghatározott SMART-célhoz, ezért a cím, ami egyik társunk szájából hangzott el.

Most is volt kreatív feladat, mi mindenre jó egy gemkapocs? Egyesével nagyjából tízet gyűjtött mindenki, a végére vagy 30 egyedi ötlet állt előttünk: a körömpiszkától a cipzártartón át a zárfeltörésig mindenre jó lehet. Nyilván ez is egy icebreaker gyakorlat, de jól megmutatja azt is, hogy egy csapat együtt többre képes, mint egyenként.

Vásárhelyi Jutka nagyon sok új eszközt hozott nekünk ismét: rengeteg képes játékot (rájöttem, hogy a gyerekek Dixit játéka milyen jó szolgálatot tehet majd nekem egy-egy coaching során), melyek a szabad asszociációra építenek.

Szó esett az ünneplésről is, a coaching folyamat sikere esetén együtt ünnepel coach és coachee. Amúgy ezt a gyakorlatot egy-egy sikeres projekt végén nem árt bevezetni a mindennapokba sem: sajnos én is gyakran csak pipálom a feladatokat, nem állok meg egy szelet süti erejéig sem visszanézni, milyen is volt ez a munka. (Családom egyes tagjaira ez még inkább igaz, ők még inkább projektalapon dolgoznak, mindenképp gyakorlattá szeretném tenni egy-egy munka lezárása esetén a pillanatnyi – akár apró – ünneplést. Mert ez fontos.)

A nap végén már szomorkodtunk, hogy hamarosan véget ér ez az egész, már csak két hét és gondolkodhatunk, miként tovább? Mert abban mind egyetértettünk, hogy valamiképp lesz tovább.

Coach leszek blog
HR Blog
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter