Megjelent: 1 éve

Elfogytak a tapasztalt munkavállalók

Főként a fiatalokkal és a nőkkel lehetne a szakemberhiányt orvosolni. A szakértők szerint körükben az alacsony foglalkoztatottsági szint a rugalmatlanságra vezethető vissza.

A kedvezőtlen demográfiai folyamatok ellenére is jelentősen nőtt négy év alatt a munkavállalói létszám, ugyanakkor bizonyos korosztályokat továbbra sem szólítanak meg a munkaadók -írja a Magyar Idők.Példaként azt írják: a 35 és 49 év közötti férfiak foglalkoztatása szinte már teljes, 93 százalékos. Az ugyanilyen idős nők és a 25 év alattiak között viszont bőven válogathatnának a munkaadók, vagyis ők elég sokan lennének potenciális munkaerő. 20 és 34 év között ugyanis több mint félmillióan vannak köztük -írja a lap.

A fiatalabb generációk körében 2014 óta a demográfiai folyamatok, majd a külföldi munkavállalás ­miatt csökkent 100 ezer fővel a hadra fogható népesség, ám még mindig jelentős azoknak a száma, akik dolgozhatnának, de sokszor a munkaadói elvárások miatt ezt nem tudják megoldani. A 20 és 24 év közöttiek munkavállalási mutatója: a korcsoport létszáma 2014 és 2018 első negyedéve között 550-600 ezer fő volt, ám a jelentős, tízszázalékos emelkedéssel sem érte el az 50 százalékot 2018 elejére a foglalkoztatottsági rátájuk.

A szakértők szerint az alacsony foglalkoztatottsági szint a rugalmatlanságra vezethető vissza. A korcsoport fele ugyanis gazdaságilag inaktív, tehát nem regisztrált munkanélküli, de nem is dolgozik. Sokan közülük vélhetően tanulnak, amit a szűkös lehetőségek miatt még mindig nem tudnak összeegyeztetni a munkavállalással.
A foglalkoztatotti létszám bővülésének legnagyobb részét 2014 óta a 40 és 64 év közöttiek adták. Leginkább az 50 felettiek foglalkoztatottsága bővült az elmúlt négy évben, de a 40 évesnél idősebb korosztályok mindegyikéről elmondható, látványosabban nőtt a munkába állók aránya, mint a fiatalabbak között.

Az adatokat részben torzítja, hogy a vizsgált négy évben - a demográfiai folyamatok miatt - nőtt az idősebbek létszáma, míg a fiataloké csökkent, ugyanakkor az arányokból világosan kirajzolódik: kereslet inkább a tapasztaltabb dolgozók iránt mutatkozott. Míg a 20 és 24 év közötti férfiak alig több mint fele dolgozott, addig a 30 és 50 év közötti férfiak foglalkoztatási aránya 90 százalék fölött alakult 2018. első negyedévében. A nőknél ellenben jóval alacsonyabbak a mutatók: a 30 és 40 év ­közöttiek foglalkoztatottsága nem érte el a 70 százalékot. Ennek oka részben szintén a munkaadói rugalmatlanság, mivel a korosztályból sokan kisgyermekesek, a gyermeknevelést pedig kevés helyen támogatja megfelelő munkaszervezéssel a foglalkoztató.

Magyar idők
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter