kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Ezek a rendezvények vitték el idén a pálmát

Idén is számos magyar cég pályázott az UNICEO "Live Communications Awards" különböző kategóriában meghirdetett díjaira, 2022-ben megrendezett online vagy személyes részvételű rendezvényekkel. Ezekből kiderült, hogy a pandémiát követően a céget igyekeztek „bepótolni” elmaradt rendezvényeiket, számos dolgozói elköteleződést és csapatépítést elősegítő, vagy partnereiket célzó esemény valósult meg.

UNICEO, rendezvények, díjkiosztó-

A genfi székhelyű nemzetközi szövetség negyedik éve hirdeti meg Magyarországon a “Live Communication Awards” pályázatot, hogy különböző kategóriákban, az UNICEO tagokhoz köthető vállalatok, szakmai szervezetek stratégiájába illeszkedő, "élő kommunikációs" megoldásait elismerje. A díjra, a 2022-ben megrendezésre került online vagy személyes részvételű rendezvényekkel lehetett pályázni.

A díj meghirdetésével a szövetség célja: 

Kihangsúlyozni a rendezvények stratégiai szerepét, mint az üzleti fejlődés mutatóit, különösképp a márka iránti elköteleződés növelése és a céges üzenetek kommunikálása érdekében. 

Új ötletekkel segíteni és inspirálni az UNICEO tagjait a saját rendezvényeik megvalósításában. 

Elismerni a tagok tehetségét eseményeik bemutatásán keresztül. 

A díjak ünnepélyes átadására a Budapest Marriott Hotelben került sor, egy egész napos szakmai konferencia, az UNICEO Leaders Forum záróeseményeként.

Mantuano Mónika, a szövetség magyarországi alelnöke hangsúlyozta: “Az UNICEO kezdeményezése, a Live Communication Awards egy olyan szakmai elismerés, amelyet céges rendezvényekért felelős döntéshozók ítélnek oda az adott kategória legjobb projektjeit díjazva. Ezáltal a díj olyan értéket képvisel, ahol a kiválasztási szempontrendszer magas szakmai hozzáértést követel és a győztes vállalatok méltán lehetnek büszkék a rendezvényeikre.

Az idei nyertesek kategóriák szerint:

BEST EVENT FOR EMPLOYEES 2022 (150 fő alatt) kategóriában megosztott első hely született:

WSZL Szállítmányozási és Logisztikai Kft. – Az év targoncavezetője verseny és NOKIA – Nyári Játszóház 

WSZL Szállítmányozási és Logisztikai Kft. – Az év targoncavezetője verseny: 

Ötletes, kreatív rendezvényt ismerhettünk meg, amely a kék-galléros munkaerőre fókuszál, ami mindig nagy kihívás. A targoncavezetői versennyel a cég nem csak saját dolgozóit motiválta, hanem potenciális munkavállalókat is el tudott érni. Kiemelkedő a brand újra-pozícionálása, megerősítése, emellett közösséget épít és erősít, valamint játékosan a tudást és a szakértelmet is értékként kezeli.

NOKIA – Nyári Játszóház:

A nyári játszóházzal egy alulról jövő kezdeményezést valósítottak meg, amely kiválóan illeszkedik a vállalati stratégiába, márkaértékekhez. Valós problémára valós segítségnyújtást adtak az eseménnyel, miközben erősítették a munkatársak elköteleződését, bevonását. A családbarát munkahely egy jó megmutatkozása a gyakorlatban. Továbbá a rendezvény lehetőséget ad arra, hogy szülők és gyermekeik közös élményeket szerezzenek a munkahelyen, szülői közösségek alakuljanak cégen belül.

BEST EVENT FOR EMPLOYEES 2022 (150 fő fölött):

Ceva-Phylaxia – Újra együtt - 110 éve együtt:

A Ceva-Phylaxia rendezvényét azért ítélte a zsűri méltónak a díjra, mert egy klasszikus gálaest formátumát megtartva tudott meglepő, kreatív és emlékezetes lenni. A 110 éves múlt és a jelen összekötése 21. századi eszközökkel kreatív ötletnek és innovatív megoldásnak bizonyult. A koncepció nem egy általános dolog, hanem maximálisan illeszkedik az adott esemény mondanivalójához.

Ebben a kategóriában a zsűri egy különdíjat is odaítélt a Magyar Posta – Postás Piknik megrendezéséért! 

A rendezvény célja a dolgozók elismerése, érzékenyítése, többek között a megváltozott munkaképességű munkatársak életének megismertetése programokon keresztül. A program kreatív elemeit a postás szakterületek bevonásával találták ki és önkéntes munkatársakkal bonyolították le. Három különböző régióban megvalósult esemény összehangolása és ötletes kivitelezése mellett a menedzsmenttel való kötetlen találkozás lehetőségét is elősegítette.

BEST B2C EVENT 2022 kategória nyertese:

Mastercard – Local Hero Tour

A cél a márka népszerűsítése volt egy országos, felsőoktatási intézményeket érintő rendezvénysorozattal. A szervezők oda mentek, ahol a célközönségüket megtalálják: egyetemekre települtek ki. Egy olyan csatornán (online játékok, gaming) próbálták elérni a célcsoportot (a gamingre fogékony egyetemistákat), ahol a leghatékonyabban tudott velük kommunikálni, erőltetett reklám nélkül. Jobbnál-jobb ötletek az aktivitásokra, folyamatos kommunikáció, profi lebonyolítás jellemezte az esemény-sorozatot.

BEST B2B EVENT (150 fő alatt) kategóriában köszönő és elismerő oklevelet kapott a Bethesda Gyermekkórház - Jótékonysági VIP gálaest

Egy gyermekkórház életében nem szokványosak a nagyszabású, nagy költségvetésű gálarendezvények. A gyógyítást kivinni a kórtermek falai közül, és azt megmutatni a lehetséges, és már elkötelezett adományozóknak nagyfokú innovativitást és bátorságot kívánt. Köszönet, hogy megtisztelték az UNICEO-t és bíztak bennünk, hogy segítséget mertek kérni, hiszen ezért alakult ez a közösség. A rendezvényen olyan egyedi megoldásokat valósítottak meg, mint az élményt adó licitálás, az innovatív élménykatalógus, vagy a brandhez való kötődést erősítő, bethesdás orvosi jelenlét minden asztalnál.  

BEST B2B EVENT (150 fő fölött)

Budapest Airport – Annual Award Gala

A Budapest Airport az évente megrendezett Award Gála díjátadó eseményen mond köszönetet partnereinek az egészéves közös munkáért. A képzelőerő és a szakértelem az alapokból képes egyedit alkotni, újraformálni a meglévő dolgokat. Ez jellemző a Budapest Airportra és partnereire is: együtt képesek sikerré formálni a BUD alapértékeit. Ezt az üzenetet az origami szimbólumrendszerének segítségével öntötték formába: vizuálisan azt a folyamatot jelenítették meg, ahogyan az alapanyag (a papír) értékké formálódik. Az alapkoncepció az egész eseményt végigkísérte, amelybe a fenntarthatósági célkitűzések is beleillettek.

Ebben a kategóriában a zsűri egy különdíjat is odaítélt az EY – Az Év Üzletembere Program - Díjátadó Gála eseményének.

Az EY az Év Üzletembere esemény immár másfél évtizede működő exkluzív program Magyarországon és olyan vállalkozókat ismer el, akiknek sikerei jelentős gazdasági és társadalmi változásokat mozdítanak elő. A szervező csapat kiemelkedő eredményeket ért el a 360 fokos kommunikációs kampányaival, amely sikeresen építette fel a rendezvény kivitelezését. A tavalyi évben is sikerült a folyamatosan elvárt magas színvonalat hozniuk a rendezvénnyel, amelynek célja – az elismerésen túl – a valódi kapcsolatépítés.  

BEST ONLINE/DIGITAL EVENT

EXPO 2020 Hungary – Judit Polgár vs The World

A cél olyan interaktív, hibrid esemény szervezése volt, amely egyszerre népszerűsíti a 2022-es dubaji Világkiállítás Magyar Pavilonját, ünnepli a sakk sportot és elegendő résztvevőt aktivizál Polgár Judit világrekord kísérletéhez. Több helyszínről, online showműsorban megvalósított szimultánt szerveztek, amelyben Polgár Judit a világ számos pontjáról becsatlakozó influencerek és közösségeik ellen játszott, kiegészülve egy “világtáblával”, ahol bárki megmérkőzhetett Judittal. A zsűri kiemelte az ötlet egyediségét és a szervezők kreativitását. Széles rétegeket értek el a rendezvénnyel. A nézőket is bevonták, aktivizálták. Valódi esemény volt a virtuális térben. Egy világszinten kiemelkedő sportoló köré építették a koncepciót.

A zsűri tagjai marketing, kommunikációs és/vagy HR szakemberek, akik hazai és nemzetközi rendezvényekért felelős pozíciókat töltenek be különböző multinacionális, vagy hazai nagyvállalatoknál.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az empatikus munkahelyi vezetés sokkal hasznosabb, mint egy szál nőnapi virág!

Március 8-án ünnepeljük a nemzetközi nőnapot. Azonban az egynapos ünneplésnél sokkal fontosabb, hogy a nők minden nap komfortosan és biztonságosan... Teljes cikk

Nincs több email áradat szabadság után - így segít az AI felvenni újra a fonalat

Egy mesterséges intelligencia (AI) alapú alkalmazásnak köszönhetően többé nem kell órákat töltenie a munkavállalónak a hosszabb szabadság alatt... Teljes cikk

Álláskeresés és szórakozás egy csomagban: az idei első nagy állásbörzén jártunk

Helyben akarnak interjúzni vagy legalább a szakmai vezetővel beszélni, élményt szeretnének gyűjteni munkakörökről, inspirációt meríteni a... Teljes cikk