kapubanner for mobile
Megjelent: 5 éve

Félévente érdemes a fogorvos felkeresése

Eddig lehet, hogy úgy gondoltad, a féléves fogorvosi vizsgálat csak egy plusz feladat, amit el kell végezni, ráadásul csak a szakember pénztárcájának kedvez. Pedig a valóság az, hogy 6 havonta legalább egyszer érdemes kontrollra menni, hiszen így megelőzhetőek a fogászati betegségek.

A hosszú távú egészség érdekében nem árt időpontot kérni egy közeli rendelőbe, így elkerülhetőek a komolyabb beavatkozások, tette közzé a feherdental.hu fogorvos Budapest weblap egyik bejegyzésében.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen érvek szólnak amellett, hogy félévente egyszer felkeresd a fogorvosodat!

Félévente érdemes a fogorvos felkeresése

A fogkő leszedése

Ha rendszeresen jársz szakemberhez, akkor biztosan tudod, hogy a fogorvos nem fog hazaengedni anélkül, hogy le ne szedte volna a felhalmozódott fogkövet. Nincsen ember, akinek ne keserítené meg valamilyen mértékben az életét, nem veled van a gond.

Viszont rendszeres ellenőrzéssel megelőzhető egy komoly betegség, később ugyanis nem kell nagyobb összegeket kiadni az esetleges következmények miatt. Ha félévente egyszer leszedeted a fogakról a lerakódást, akkor viszonylag gyorsan és olcsón megúszod a kezelést.

Az igazság ugyanis az, hogy a rendszeres fogkőleszedés az egyik sarkalatos pontja a fogsor egészségének. Nem csak a szájszag miatt, hiszen ezzel elkerülhető az íngyulladás, az ínyvérzés, illetve a szuvasodás egyaránt. Éppen ezért a 6 havonta történő kezelés kifizetődő lesz a számodra. Ha pedig fogfehérítést is szeretnél, akkor mindenképpen ezzel kezdődik a terápia.

Az íngyulladás megakadályozása

Amikor valaki fogínygyulladásról beszél, akkor ott duzzadt és vörös ínnyel kell szembenéznie. Ez sajnos gyakran vérzik fogmosás közben vagy étkezést követően. A betegség ráadásul igen gyorsan átterjed az egészséges fogakra és a csontállományra, amely fogínysorvadást eredményezhet.

Ha hajlamos vagy erre, az tisztában vagy azzal, hogy a féléves kontroll mennyire fontos, hiszen a szakember már egy apró gyulladást is észre tud venni, így elkerülhető a komolyabb probléma.

Kitisztítja a területet, majd pedig olyan speciális szájápolási készítményeket javasol, amelyek képesek enyhíteni a panaszokat. Rendszeres ellenőrzés mellett tehát nem kell aggódnod, hogy a fogaidat túl korán veszíted el.

Előzd meg a szájüregi rákot!

Komolynak tűnhet, de egyre gyakrabban fordul elő az embereknél a szájüregi rák. Mielőtt tehát azt gondolnád, hogy hazánkban ilyen nem létezik, tudnod kell, hogy Magyarország világelső a szájüregi daganatos megbetegedésekben. Ez főként az egészségtelen ételek, a dohányzás, illetve az alkohol miatt alakult így.

Az elhanyagolt szájhigiénia következménye lehet tehát jóval komolyabb betegség is, mint egy fogszuvasodás. Mindenképpen muszáj eljárni féléves ellenőrzésre, hiszen így a szájüregi rák korai jeleit is fel lehet ismerni. Mivel hatékonyan kezelhető, így minél előbb diagnosztizálva van, annál gyorsabban túl lehet rajta lenni.

Kiváló esélyekkel gyógyítható, de kizárólag akkor, ha még idejében észrevesszük a tüneteket. Ezen pedig sokat segíthet, ha évente két alkalommal eljársz fogászati kontroll vizsgálatra.

 

 

 

 

 

 

  • 2023.12.07IV. euChance KLUB Negyedik alkalommal és idén utoljára gyűlik össze az euChance Klub! Az izgalmas témák mellett értékeljük majd a Klub első évét is: sikerek és megoldásra váró feladatok számba vétele és a következő év tervezése.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
További 27 év börtönre ítélték a sztárügyvédet - éveken keresztül vezette félre ügyfeleit

Dél-Karolina államban további 27 év börtönre ítélték, a fia és felesége elleni gyilkosság miatt már kétszeres életfogytig tartó büntetését... Teljes cikk

Egy férfi elárulta, mit mondott az állásinterjún, amivel megszerezte álmai munkáját

A jelölt egy egyszerű mondattal győzte meg a munkaadót, hogy ő lesz a megfelelő választás. Teljes cikk

Dubai: az adóparadicsom, ahol luxus, üzlet és befektetés összeér

Szinte már a csapból is folyik, de mégsem lehet eleget beszélni Dubairól. A helyről, ahova nemcsak pihenésképpen, hanem üzleti, befektetési,... Teljes cikk