Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Ha nincs közös megegyezés a felmondásom tekinthető rendkívülinek?

Május 23-án adtam be felmondásomat azzal a kéréssel, hogy munkáltatóm szüntesse meg munkaviszonyomat május 31-ével, közös megegyezéssel. Akkor munkáltatómmal megbeszéltük, hogy hogy letöltöm a felmondási időt. Ezt utólag ráírtuk a felmondásomra. Idézve: "A felmondási időt letöltöm.". A munkáltatóm azt mondta, megnézi mi a szabály, és az alapján határozzuk meg a felmondási időt. Most szóban ő 55 nap felmondási időt kér tőlem, ha azt akarom, hogy közös megegyezés legyen. Én úgy tudom, hogy 30 nap, ha én mondok fel. A kérdésem az, ha nem jön létre a közös megegyezés, a május 23-án beadott papírom tekinthető-e rendes felmondásnak, ha igen, a beadás dátumától számítható-e a felmondási idő?

images

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

Jogászként mindig aggodalommal figyelem, amikor a felek egy helyzetet ennyire bizonytalanul rendeznek, hiszen ebből támadnak az évekig tartó jogviták.

Ami a kérdését illeti, a felmondási idő a munka törvénykönyve alapján a munkavállaló felmondása esetén 30 nap. A felmondási idő csak a munkáltató felmondása esetén nő a munkaviszonyban. A felmondási idő a felmondás közlésétől számít, a rákövetkező napon kezdődik (május 24.). Ezzel szemben közös megegyezés esetén a felek bármilyen feltételekbe megállapodhatnak.

Aki válaszol:

Munkajogi szakértő - Kéri Ádám

A jogi egyetemet 2001-ben fejeztem be (ELTE). Ezt követően európai uniós képzéseken vettem részt, majd 2004-től az Egyesült Államokban tanultam amerikai jogot.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre dr. Kéri Ádám ügyvéd és Dr. Bán Gergely ügyvéd, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás alapítója válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a UCMS Group ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Farkas András, a nyugdíjguru szakértője válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár