Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Humáninformatika: hosszú távra érdemes tervezni

images

images

A rendszer bevezetésekor meg kell vizsgálni a szervezet méretét, illetve azt, hogy mennyire dinamikusan nő a vállalat (a felhasználók) létszáma - véli Szabó László, az Arvato-Systems Kft. üzletág-igazgatója. Minden esetben az a leginkább költséghatékony, ha hosszú távra tervez a vállalat, és nem csak az azonnali igényeket akarja kielégíteni - hangsúlyozta a szakember.

Részben egyetért ezzel Ocskay Szilárd, a Nexon ügyvezető igazgatója is. Egy rendszer bevezetése természetesen pénzügyi kérdés is, és a vállalatnak el kell döntenie, hogy a ma elterjedt konstrukciók közül melyiket érdemes választania, így meg kell fontolni, hogy a szoftverlicenc megvásárlása, bérlése, a szoftverek ASP-szolgáltatás keretében való használata, vagy az adott funkció kiszervezése, az outsourcing a legjobb a vállalat számára - emelte ki. Ezek után következhet a gyártó/szolgáltató kiválasztása, figyelembe kell venni az adott megoldás integrálhatóságát, teljes birtoklási költségét, rendelkezésre állását, illetve a gyártó által kínált szupport és licenckövetés árát.

Az adatbiztonság, kompatibilitás, törvényi megfelelés, bővíthetőség kulcsszavakat emelte ki a téma kapcsán Dobák András is. A Tesco országos személyzeti igazgatója szerint lényeges, hogy az adott HR-feladatot támogató szoftvert egyszerűen lehessen kezelni, az adatbázist később akár méretben, akár funkcióban bővíteni lehessen, s jelentéseket, statisztikákat is tudjon generálni.

A felhasználók betanítása kulcskérdés a program használatához - hívta fel a figyelmet Cserny János, az Alpine HR-vezetője. A cégnél hamarosan a cafeteria és az elektronikus munkaidő regisztrációjához is használnak majd humáninformatikai megoldást.

Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter