Megjelent: 3 hónapja

Íme, az Önkéntességért Díj idei elismertjeinek listája

Az Év Önkéntese Hevesi Zoltán, a Szegedi Nemzeti Színház munkatársa. Díjazták a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségét, a BP BSC Kft.-t és a SZIKRA Tehetséggondozó Egyesületet is.

images

Az Önkéntes Központ Alapítvány minden évben díjazza az ország legkiemelkedőbb önkéntes programjait. A 2020-as év a Covid-19 vírus megjelenése és a járvány megfékezésére hozott intézkedések miatt az önkéntesség terén is több változást hozott.

A beérkezett pályázatok között kimagaslóan sok kapcsolódótt a koronavírus helyzethez kapcsolódó önkéntes programokhoz. A díjakra szeptember végéig lehetett pályázni, 4 kategóriában.

A zsűritagok fontosnak érezték kiemelni azokat a szervezeteket és intézményeket is, amelyek bár nem nem nyertek díjat, de a járvány kapcsán példamutató önkéntes programot alakítottak ki. Ezért a díj történetében első alkalommal Elismerő Oklevélben részesítetta a zsűri Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Kabinet Közösségi Részvételi Irodáját, Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatát és a móri Szociális és Alapszolgáltatási Központot.

Az Év Önkéntese címet Hevesi Zoltán kapta, aki a Szegedi Nemzeti Színházban folyó alkotó-szervező-közösségi munka motorja, tevékenysége példaértékű.

A helyi pékségben végzett munkája mellett több mint 11 éve tevékenykedik fáradhatatlanul szabadidejében azért, hogy Szeged város kulturális intézményeinek munkáját segítse önkéntesként. Hosszú évek tapasztalatával, érdeklődéssel és szeretettel folyamatos elkötelezettséget vállal a kultúra segítéséért, értékeink megőrzéséért.

Az Év Önkéntes Programja díját a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége kapta, amely 17 magyarországi tagszolgálat és 7 magyarországi és határon túli magyar nyelven működő társszolgálat önkénteseivel folytatja tevékenységét az önkéntesség, anonimitás, titoktartás elveinek betartásával.

A szervezet célja a krízisek kezelése, a mentálhigiénés prevenció, az öngyilkosság megelőzése. A járványhelyzet okozta változásokra gyors reagálási terv kidolgozásával és végrehajtásával a szervezet önkéntesei 2 nap átállási/technikai szünet után a home office munkavégzésre térhettek át a hagyományos ügyeleti helyiségben történő szolgálat helyett.

A hívásszámok emelkedésével a szövetség a 80-810-600 telefonszámot is beindította, amely a kezdeti 108 óra/hét után 2020. július elsejétől nonstop elérhető.

Az Év Vállalati önkéntes programját a BP BSC Kft. valósította meg. A vállalat önkéntes programjának első számú célkitűzése a munkavállalók motiválása és a cégben érezhetően jelenlévő jószándék és tenni akarás becsatornázása volt.

Mára önkéntes programjaik a munkáltatói márka fontos elemévé váltak. 2009-ben néhány aktív munkavállaló megalapította a 'Solaris' nevet viselő csoportot. Ez a csoport volt felelős a negyedéves adománygyűjtő programokért, valamint céges egészségmegőrző és jótékonysági programokat is szerveztek.

Jelenleg a HR-en belül egy 5 fős csapat dolgozik a cég önkéntes és érzékenyítő programjain. A vállalaton belül 7 önkéntes dolgozói csoport működik azért, hogy az érzékeny társadalmi csoportok ügyeinek támogatása és a jó ügyek felkarolása megvalósuljon: többek között megváltozott munkaképességű kollégák befogadása, roma integrációs programok, LMBTQ-közösség támogatása, nők és férfiak munkaerőpiaci helyzetének és esélyeinek kiegyenlítése, dolgozó szülők munka-magánélet egyensúlyának megteremtése, kismamaprogramok, jótékonyság és adományozás, figyelemfelhívás és érzékenyítés, szakértői előadások szerepelnek a témák között.

Az október 12. és november 4-e közötti időszakban a www.onkentessegertdij.hu oldalon a közönség szavazatai alapján az Év Közösségi Kezdeményezése díjat a SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület nyerte.

Céljuk az autista gyerekek és családjaik megsegítése volt, akik a járvány alatt az online oktatásban nem tudtak részt venni, valamint a szükséges fejlesztéseket sem kaphatták meg, és az ingyenes Erzsébet táborokba sem mehettek a szakemberhiány miatt. A SZIKRA 1,5 hónap alatt megvalósította ÁLOM-tábort, amelynek eredményeképpen 40 érdi autista gyermek ingyenes fejlesztése és táboroztatása történhetett meg.


  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.03.302 Napos Agilis Képzés HR szakembereknek, élő videokonferenciás A képzés elsősorban toborzással, talent managementtel és képzéssel foglalkozó, agilis átalakulást segítő HR szakembereknek szól, akik szeretnék megérteni, mi az üzleti és IT területek elvárása az agilis transzformáció során. Bemutatjuk, hogyan tudnának hatékony támogatói és partnerei lenni az agilis átalakulásban részt vevő csapatoknak, és hogyan tudják megtalálni a szervezethez leginkább illő, megfelelő kompetenciákkal bíró agilis jelölteket. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Évtizedes vállalásokat tett az Unilever - tisztességes létminimum, sokszínűség, képzés

Egy igazságosabb és befogadóbb társadalomért tett vállalásokat a multinacionális cég. Ígéretük szerint a teljes vállalati értékláncában... Teljes cikk

Vállalati adományozás 2020: fókuszban az egészségügy és a saját kollégák

A koronavírus-járvány a hagyományos év végi vállalati adományozási trendeket is átírta: egyértelműen az egészségügy támogatása került a... Teljes cikk

Élelmiszerfelajánlásokkal segítik a rászoruló családokat a nagyvállalatok

A vállalatok több mint 100 millió forint értékű élelmiszeradományt ajánlottak fel. Teljes cikk