kapubanner for mobile
Megjelent: 13 hónapja

Íme, néhány inspiráció a kreatív és ötletes álláshirdetésre!

Bár lehet, hogy a cégünk nem feltétlenül az értékesítés vagy a kereskedelem területén tevékenykedik, ennek ellenére nap mint nap el kell adnunk a szervezetünket a jelöltek számára.

images

Íme, néhány inspiráció a kreatív és ötletes álláshirdetésre!
A digitalizáció ugyanis teljesen a feje tetejére állította a felvételi folyamatot, amelynek következtében a balatonalmadiallas.hu oldalán és az egyéb állásportálokon hirdető cégek között valóságos harc zajlik a legjobb jelöltekért.

Ebből a csatából csak az jöhet ki nyertesen, aki képes egy olyan hiteles, velős, de mégis minden fontosabb információt átadó hirdetést összedobni, amely valami emlékezeteset nyújt az olvasók számára. A cikkünkben pedig ezekre mutatunk néhány nagyszerű példát.

Kezdjük egy kreatív ügynökség hirdetésével!

Egy Los Angeles-i székhelyű ügynökség egy közösségépítő életszimulátor játékból inspirálódva alkotta meg az egyik legjobb álláshirdetését. A kezdő oldalon az ügynökség épülete látható, amely előtt megtalálható üzenőfalon sorakoznak a nyitott pozíciókról szóló hirdetések. Ha pedig valamelyik jelentkező szeretné feltérképezni az irodát, akkor az ajtón belépve megláthatja annak grafikus módon történő ábrázolását.

Folytassuk a sort az egyik gyorsétteremlánc hirdetésével!

A Magyarországon tevékenykedő egyik legnagyobb gyorsétteremlánc az egyik álláshirdetésében, amelyben diákmunkásokat keresett, egy hamburgert ábrázoló kép alatt az alábbi feliratot helyezte el: “Diákokat keresünk. Tapasztalat nem szükséges.”

Ez egy iskolapéldája annak, amikor egy hirdetés egyszerűen és lényegretörően adja át a fontosabb információkat, és mindeközben a szövege sincsen túlmagyarázva.

Ha már a lényegretörő hirdetéseknél tartunk, akkor az egyik legnagyobb multinacionális informatikai cég álláshirdetései mellett sem mehetünk el szó nélkül!

Ez a cég híres az olyan álláshirdetéseiről, amelyek átláhatóak és logikus felépítésűek, de mindeközben elég információt adnak át a jelölteknek ahhoz, hogy mérlegelni tudják, a meghirdetett pozíció valóban nekik való-e.

Az egyiknek a szövege így hangzott: „Szeretnél figyelemre méltó emberekkel dolgozni szerte a világon? Van tapasztalatod adminisztrációs vagy koordinációs munkakörben a HR/Recrutiment területén? Egy olyan gyorsan fejlődő munkakörnyezetre vágysz, ahol minden nap kihívás és fejlődési lehetőség vár rád? Képes vagy az önálló munkavégzésre, de ha úgy adódik, akkor másokat is tudsz irányítani? Beszélsz hollandul? Szeretnél többet megtudni arról, hogyan emelheti a cégünk a karrieredet a következő szintre?”

Velős, de mégis tökéletesen átadja azokat az információkat, amelyekre a jelölt leginkább kíváncsi. Vagyis, hogy milyen lesz a munkakörnyezet, milyen tapasztalatok és készségek szükségesek az állás betöltéséhez, és ha csatlakoznak a céghez, akkor komoly fejlődési lehetőségekben lehet részük.

Bár ez csak néhány példa a sok kreatív és ötletes álláshirdetés közül, de véleményünk szerint már ezekből is nagyon sokat lehet inspirálódni.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk