Megjelent: 11 éve

Interjúnapokkal és jelnyelv tanfolyammal segíti a fogyatékkal élők foglalkoztatását a JABIL Circuit

Az mtd Tanácsadói Közösség a vállalatok felelős HR tevékenységének elősegítése érdekében cikksorozatot indított. Az első részben egy olyan amerikai nagyvállalat gyakorlatát mutatjuk be, amely viszonylag rövid idő alatt sikerült komoly eredményeket elérnie, köszönhetően a magas szintű vezetői elköteleződésnek, és a munkatársak odaadó munkájának.

A vállalat eddigi intézkedéseiről, sikereiről, nehézségeiről, és további terveiről Dankó Viktóriát, a JABIL Circuit Magyarország Kft. operatív koordinátorát kérdeztük.

- Mikor és milyen okból kezdtek el a hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatásával tudatosan foglalkozni?

- A Jabil a kezdetektől fontosnak tartotta, hogy a hátrányos helyzetű munkatársak is megkapják ugyanazt az esélyt az álláskeresés, foglalkoztatás során, mint mindenki más, de tudatosan 2008-ban kezdtünk el ezzel foglalkozni. Kezdetben baráti összeköttetések, egykori iskolatárs révén sikerült a Sinosz-szal közösen szerveznünk a tagoknak egy gyárlátogatást, amelyen több, mint 50 siket és nagyothalló vett részt. Az akkori tapasztalatok még inkább megerősítettek bennünket abban, hogy a technológiánk és körülményeink alkalmasak arra, hogy siket és nagyothalló munkatársaink is legyenek. Elkezdtünk ezért speciális interjúnapokat szervezni számukra, aminek a sikerét az is mutatja, hogy gyakorlatilag "szájhagyomány" útján más civil szervezetek, mozgássérült egyesületek is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Mára elmondhatjuk, hogy rendszeresen tartunk megváltozott munkaképességűeknek interjúnapokat, szívesen felkeressük őket a saját egyesületüknél, válaszolunk a kérdéseikre.

- Melyek voltak az első lépések, intézkedések a munkahelyi esélyegyenlőség, szervezeti sokszínűség irányába?

- Fontos lépés volt a megfelelő szakmai tudás megszerzése, amit többek között az mtd Tanácsadói Közösség által szervezett "Esélyegyenlőségi referens" képzésen sikerült elsajátítani. A képzésen látott vállalati jó gyakorlatok sok jó ötletet adtak, és segítettek abban, hogy kialakíthassuk a saját Társadalmi Felelősségvállalási Stratégiánkat, aminek többek között szerves része az esélyegyenlőség biztosítása is.

- Volt, vagy van-e bármi nehézség az úton a valóban befogadó munkahellyé válás felé? Ha igen, hogy sikerült ezekre megoldást találni?

- Mint amerikai gyökerű vállalatnak, a kultúránk része a nemzetközi környezet, a "sokféleség", folyamatos tanulás, fejlesztés, nyitottság, amit a felsővezetés maximálisan képvisel és támogat.

Ezek voltak a könnyítő tényezők, viszont a technológiai sajátosságokban rejlő akadályok sokszor okoznak fejtörést. Fontos állomásnak és egyben óriási sikernek érzem, hogy jó kapcsolat és folyamatos párbeszéd alakult ki a civil szervezetekkel és tagjaikkal. Ezek a beszélgetések segítenek abban, hogy megértsük az igényeiket és problémáikat, nekik pedig, hogy megértsék a cég működését, az elvárásokat. Ezek után könnyebb minden résztvevőt kielégítő megoldásokat találni.

- Melyek eddig elért sikereik? Mit gondol, mi a siker záloga?

- Ma már több, mint 80, eltérő mértékben súlyos fogyatékkal élő munkatárssal dolgozunk együtt. Igyekszünk segíteni beilleszkedésüket, ezért például a siket munkavállalóink beilleszkedését, szakmai oktatását könnyítendő jelnyelvi tanfolyamot indítottunk 15 kolléga részvételével. A siker zálogaként kiemelném a nyitottságot, a rugalmasságot és a megoldások keresését. Ha egy új, különleges esettel találkozunk, mindig az az első reakció, hogyan tudjuk megoldani az integrációt, hogyan tudjuk összehangolni a már működő folyamatainkkal, mit kell esetleg változtatnunk a siker érdekében.

- Vannak-e további terveik az esélyegyenlőségi, sokszínűségi tevékenységük tekintetében?

- Mindenképpen, hiszen a szakszervezetek által is elfogadott Esélyegyenlőségi tervünket élő dokumentumként kezeljük, amely tartalmazza a többi hátránnyal élő csoportra is vonatkozó, jövőre irányuló terveinket, tennivalóinkat. Úgy gondolom, hogy a sikereink ellenére, még az elején vagyunk egy hosszú útnak.
  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Már csak lassú növekedés jöhet a foglalkoztatottságban

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint feszes marad a munkaerőpiac. Teljes cikk

Európai minimálbért és igazságosabb szja-rendszert ígér az ellenzék

Az szja-rendszer átalakítása, az európai minimálbér bevezetése, a vállalkozók esélyegyenlőségének megteremtése és a korrupció visszaszorítása... Teljes cikk

Az elmúlt harminc évben csak egyetlen hónapban volt kevesebb álláskereső a mostaninál

Csak 2019 decemberében volt kevesebb regisztrált álláskereső Magyarországon a mostaninál. Teljes cikk