Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 2 hete

Karrierexpót rendezett a londoni magyar nagykövetség

Magyarországi álláslehetőségekről tartottak tájékoztatást nemzetközi nagyvállalatok a londoni magyar nagykövetség által szervezett nagyszabású rendezvényen.

A karriernetworking jellegű esemény célja a nagykövetség tájékoztatása szerint "a kereslet és a kínálat összeillesztése" volt, és fórum létrehozása arra, hogy a Magyarországon jelenlévő, munkaerőt kereső - jellemzően, de nem kizárólag külföldi - vállalatok a Nagy-Britanniában élő magyar fiatalok közül is választani tudjanak.

Ez az ötödik hasonló rendezvény volt Londonban, de a nagy-britanniai koronavírus-járvány tavalyi elhatalmasodása óta az első.

A nagykövetségen rendezett eseményen ezúttal a BlackRock, a világ egyik legnagyobb globális befektetési és alapkezelő társasága, a Diligent, a világ egyik vezető szoftverfejlesztő és -szolgáltató vállalata, valamint a Google, a Tesco és a Wizz Air vett részt.

A nagykövetség beszámolója szerint a rendezvény teltházas volt. A képviselet épületében megjelent érdeklődők nyolcvan százaléka magyar volt, a többi pedig olyan külföldi, aki kifejezetten magyarországi karrierlehetőségek iránt érdeklődik.

Kumin Ferenc, Magyarország londoni nagykövete elmondta: az elsődleges cél az, hogy a jelenleg Nagy-Britanniában dolgozó munkavállalók, akik fontolgatják a hazatérést, közvetlen forrásból értesülhessenek arról, hogy milyen lehetőségek várnak rájuk Magyarországon, és mérlegelhessék e lehetőségeket.

A nagykövet elmondta: az ilyen rendezvények megszervezése külgazdasági feladatnak is tekinthető, hiszen kulcsfontosságú a Magyarországon megjelenő külföldi befektetések működési feltételeinek biztosítása minden lehetséges eszközzel, és jelenleg az egyik legnagyobb gond a képzett munkaerő hiánya a magyar gazdaságban.

Nagy-Britanniában ugyanakkor sok olyan magyar dolgozik, aki már nagyon komoly tapasztalatokat szerzett, és ők a nemzetközi cégek számára is különösen érdekesek lehetnek nyelvtudásuk, nemzetközi tapasztalataik miatt.

A nagykövet szerint a mostanihoz hasonló fórumok "win-win-win, vagyis háromszorosan nyertes helyzetet" teremtenek, mivel a magyar kormány, az érdeklődő munkavállalók és a cégek is megtalálhatják a számításukat. Ennek egyetlen kulcstényezője az, hogy egy helyen össze kell hozni a szereplőket, és a londoni magyar nagykövetség ehhez biztosított platformot - tette hozzá Kumin Ferenc.

Fotó: unsplash.com

 

  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter