Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Kétszáz embert küld el a Dunántúli Regionális Vízművek

Az Együtt az állami tulajdonú vízközműcégeknél megkezdett létszámleépítés leállítására, e társaságok üzleti eredményének, valamint az ágazat "titkos" reorganizációs tervének nyilvánosságra hozatalára szólítja fel a kormányt.

Szigetvári Viktor pártelnök kedden Kaposváron, sajtótájékoztatón azt mondta: az Együtt becslései szerint az öt állami társaságnál várhatóan 10 00-1500 embertől válnak meg az év első felében.

A kormány ne a víziközmű-ágazat munkavállalóival fizettesse meg az elhibázott adópolitika és a rosszul bevezetett rezsicsökkentés hatásait! - hangoztatta az ellenzéki politikus.

Szavai szerint az érintett víziközmű-társaságok hosszú éveken át, bal- és jobboldali kormányok idején egyaránt tisztességesen működtek. Amíg azonban az évi mintegy 50 milliárd forint együttes árbevétel mellett 2010 előtt félmilliárd forint profitot termeltek az államnak, addig a párt számításai alapján csak tavaly összesen 8-10 milliárd forint veszteséget halmoztak fel. Míg korábban működőképesek és hitelképesek voltak, a túlterhelt és rosszul bevezetett adók következtében 2015-ben már készpénzgondokkal is küszködtek - tette hozzá.

Szigetvári Viktor azt mondta, hogy az előző Orbán-kormány idején Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter írásban tett ígéretet a víziközműcégek - különadók és a rezsicsökkentés következtében elszenvedett - veszteségeinek pótlására, de ez nem történt meg.

Fontosnak tartják, hogy közérdekű adatigényléssel a kormányhoz, írásbeli kérdéssel Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez forduljanak a víziközműcégek eredményei, továbbá a "titkolt reorganizációs terv" nyilvánosságra hozataláért. Szeretnék megtudni továbbá, hány és mekkora összegű megbízást kapott az elmúlt években "a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter érdekköréhez tartozó" és "kormányzati kommunikáción gazdagodó" Kuna Tibor a több mint 5 milliárd forintos veszteséggel működő Dunántúli Regionális Vízművek (DRV) Zrt.-től - mondta Szigetvári Viktor.

A DRV csak az idén két közbeszerzési eljárásban több mint 50 millió forint értékű kommunikációs tanácsadói megbízást adott Kuna Tibor cégének, holott a DRV-nek nincs szüksége ilyen jellegű kommunikációs tanácsadásra - jegyezte meg.

Pintér Lóránd, az Együtt kaposvári választókerületi elnöke arról szólt, hogy a DRV-nél 200 embertől válnak meg, az elbocsátások kevesebb mint 30 fős csoportokban történnek, az állás nélkül maradók elhelyezkedési esélyei kedvezőtlenek a térségben. Úgy vélte, hogy ami a DRV-nél történik, egy hibás gazdaságpolitika következménye és nemcsak elbocsátásokat eredményez, hanem idővel a szolgáltatás színvonalának csökkenésével is jár.
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter