Megjelent: 15 éve

Magyar PR Szövetség - Avantgarde Search együttműködés: Cél a pályakezdő PR és marketing szakemberek elhelyezkedésének támogatása

Jelentős megállapodás aláírásával indul az új év a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) életében. A kommunikációs szakmai szervezet valamint az Avantgarde Search Kft. együttműködési megállapodást kötött a pályakezdő és álláskereső kommunikációs szakemberek pr és marketing szakmai területen való elhelyezkedésének elősegítése és támogatása érdekében. Az együttműködés értelmében a két fél átjárhatóvá teszi egymás számára szakmai internetes oldalait, illetve létrehoz egy olyan szakmai adatbázist, amely a végzős pr-es, kommunikációs szakembereket segíti első munkahelyük megszerzésében.

A Magyar Public Relations Szövetség, pr-szakemberek országos, egyéni és kollektív, szakmai és etikai érdekképviseletét és egyben érdekvédelmét ellátó nonprofit szervezet, melynek célja a public relations elméleti és gyakorlati színvonalának fejlesztése, a pr-szakma tekintélyének erősítése és érdekeinek védelme, képviselete, hozzájárulás a szövetség tagjainak szakmai ismertségéhez, nemzetközi és hazai elismeréséhez. A szakma országos szövetségeként természetesen mindemellett körültekintő figyelmet fordít a hazánkban végzett, pályakezdő illetve a public relations területen állást kereső szakemberek lehetőségeinek javítására, az álláskeresés folyamatának elősegítésére.

"Azért tartjuk fontosnak az Avantgarde Search bekapcsolódását az MPRSZ tevékenységébe, mert a kommunikációs szakmai háttérrel rendelkező személyzeti tanácsadó cég, egyszerre ismerve az ezen a területen jelenlévő szakmai kihívásokat és HR lehetőségeket, lendületet adhat a fiatal pályakezdők elhelyezkedésének."- véli Ferling József, a Magyar Public Relations Szövetség elnöke.

A Magyar Public Relations Szövetség tavaly kezdett tárgyalásokat az Avantgarde Search Kft.-vel egy olyan megállapodás létrehozásáról, melynek értelmében többszintű együttműködés keretében segítik elő a felek az álláskeresés, gyakran hónapokon át tartó, nehézkes folyamatának megkönnyítését.

Az Avantgarde Search Kft. több mint egy éves múlttal rendelkező személyzeti tanácsadó cég, amely maga is egy kommunikációs cégcsoport, az Avantgarde Group tagja. Ezért is mondható szerencsés találkozásnak egy kommunikációs háttérrel rendelkező személyzeti tanácsadó cég és az MPRSZ együttműködése, hiszen a közös munka szakmai hitelessége és az egymást kiegészítő szakmai funkciók tisztán láthatóak.

A két fél saját szakmai hátterét alapul véve alakította ki az együttműködés pontjait, amely új alapokra helyezi az álláskeresés fogalmát egy speciális szakterület, a pr és a marketing területen elhelyezkedni szándékozó szakemberek számára.

A megállapodás értelmében a felek új lehetőségeket, új fórumokat alakítanak ki a kommunikációs szakmában állást keresők számára. Ennek érdekében átjárhatóvá teszik egymás számára az MPRSZ szakmai internetes oldalaikat, azaz a www.mprsz.hu oldalt valamint a www.avantgardesearch.hu oldalakat. Így az oldalak látogatói kölcsönösen tájékozódhatnak egymás tevékenységéről, így a Szövetség weblapjának látogatói nemcsak szakmai információkhoz juthatnak, de egyben aktuális, friss álláslehetőségeket is találhatnak a személyzeti tanácsadó cég oldalán keresztül.

Az együttműködés leginkább a pályakezdő kommunikációs szakemberek számára jelent majd kézzelfogható előnyöket. Az Avantgarde Search szakmai adatbázist alakít ki a végzős pr-es, marketing kommunikációs szakemberekből, melyet saját megbízásai során használ fel. Ezáltal a pályázók adatai közvetlenül jutnak el a potenciális munkaadókhoz. Mindemellett a megállapodás értelmében az Avantgarde Search részt vesz a szakmai szövetség által életre hívott foglalkoztatáspolitikai programokban, szakmai hátterével támogatva azokat.

"Nagy örömmel kapcsolódunk be a Magyar Public Relations Szövetség munkájába és segítjük az álláskeresőket egy olyan területen, amely speciális szakmai ismereteket feltételez és vár el mind munkavállalói, mind pedig munkaadói oldalról egyaránt."- mondja Hancz Marianna, az Avantgarde Search Kft. ügyvezető igazgatója. - "Remélem, hogy cégünk magas színvonalú szolgáltatása, professzionális háttere és innovatív munkaerőközvetítési- és fejlesztési szolgáltatásai elősegítik a megállapodás elemeinek sikeres megvalósulását, és ez az együttműködés akár más szakterületek számára is példaként szolgálhat majd a jövőben." - tette hozzá.

További információ:

Hancz Marianna
Avantgarde Search Kft.
Tel: 476-35-20

Récsányi Anita
Premier Kommunikációs Iroda
Tel: 483-18-60
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter