kapubanner for mobile
Szerző: Kertész Dalma
Megjelent: 13 éve

Magyarok a nagyvilágban - HR gyakornokként Németországban

Mától új sorozatot indítunk, amelyben a világ legkülönbözőbb tájain élő magyarokat kérdezünk arról, hogyan élnek és dolgoznak külhonban. Elsőként a 25 éves Gere Pétert mutatjuk be, aki a németországi Duisburgban a Haniel HR osztályán gyakornokoskodik. Hogy a HR-nek köszönheti-e vagy sem, közvetlen és jó hangulatban telnek a napjai, de megtudhatjuk tőle azt is, mire futja gyakornoki fizetéséből.

Gere Péter
- Mikor és honnan vetődtél oda, ahol most élsz, és mit csinálsz ott?

- Idén márciusban volt szerencsém újra Németországba kerülni egy szakmai gyakorlat keretében, amely a diplomámhoz szükséges. Most Duisburgban lakom és a Haniel HR osztályán, a management development csapatban dolgozom. A Haniel Group egy konszern vállalat, amely 5 üzletággal rendelkezik különböző területeken. A Haniel (Franz Haniel & Cie.) - azaz jelenlegi munkahelyem - ennek a cégcsoportnak a vezető holdingja.

- Hogyan alakult eddigi karriered?

- A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán, vezetés-szervezés főszakirányon, HR specializáción tanultam, illetve részt vettem a CEMS nemzetközi menedzsment programban. Nagy örömömre ez a munkahely tökéletesen passzol eddigi tanulmányaimhoz, és meggyőzött arról, hogy létezik az irodalomban és szaklapokban sokat emlegetett stratégiai HR menedzsment. A továbbiakban is ezen a területen szeretnék dolgozni.

- Mit gondolsz, az a munka, amit kint végzel, mennyiben lenne más itthon?

- Szakmailag mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy idekint nagy hagyománya van a családi (akár multinacionális) vállalkozásoknak. Ilyen például a Haniel - a cég 255 éve teljes mértékben a Haniel család tulajdonában van, és ebből következően a teljes szervezeti kultúra speciális. Olyan értékek, szokások és egyéb kulturális elemek megfigyelésére és elsajátítására van lehetőségem, amelyek értékes tapasztalatot jelentenek. Mindemellett - a szó minden értelmében - megbecsüléssel fordulnak felém. Az emberekre korrektség jellemző, és nem okoz gondot "idegennek" lenni, nyíltak, befogadóak velem szemben. (Ez mondjuk a Ruhr-vidékre alapvetően jellemzõ.)

- Milyen életkörülmények között élsz? Milyen az életszínvonal a magyarországihoz képest?

- Az emberek nagyon jó életkörülmények között élnek, természetesen nem tagadható, hogy ebből fakadóan nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak. Erősebb anyagi és szociális biztonság veszi körül őket. Érdekes azonban, hogy amikor erről a környezetemben lévő német ismerőseimet kérdeztem, úgy vélték, hogy ez csupán egy kulturális sajátosság. Az életük éppen úgy tele van problémákkal, csak kevésbé beszélnek róla, nem divat kimutatni a gondokat.

- A jövedelmedből mennyit költesz magadra és mennyit tudsz félretenni? Mire spórolsz, mire gyűjtesz?

- A gyakornoki fizetés több az otthoni átlagnál, de ezzel arányosan magasabb az albérlet-, és az útiköltség. Szerencsére azért sikerül félretenni, és marad belőle utazásra is.

- Milyen a munkamorál?

- A munkamorált úgy jellemezném, hogy jellegzetesen "németes" - legalább is a Haniel esetében. Az emberek szorgalmasan dolgoznak, kötött szabályok között, nyolc óránál gyakran akár többet is. Ennek ellenére "bizalmi munkaidőben" végezzük a munkánkat hihetetlenül közvetlen és jó hangulatban. Persze az is lehet, hogy csak mázlim van a HR osztállyal.

- Mi hiányzik Magyarországról?

- Természetesen a család, barátok, illetve a jobb időjárás. Szerencsére a technika ma már jelentősen megkönnyíti a kapcsolattartást, és igyekszem gyakran hazalátogatni.

- Mi hiányozna, ha eljönnél onnan?

- Biztosan hiányozna ez a nyugodt és kedves környezet, illetve az emberek nyíltsága, pozitív és jókedvű mentalitása, segítőkészsége.

- Hogyan telik egy napod?

- A munkaidőt meetingek és egyeztetések sora tölti ki, e-mailek hada vár, és egymás munkáját is támogatjuk. A legtöbb időt pedig egy önálló projekt kidolgozására fordítom, melyet nagyon megtisztelően nem kis felelősséggel ruháztak rám. Közben igyekszem időt fordítani német ismereteim fejlesztésére. Örömmel mondhatom, hogy élvezem a kihívásokat. Sokat lehet idekint tanulni - szinte minden egyes helyzetből. Munka után időnként beülünk valahova a kollégákkal, de általában sportolni megyek. A hétvége pedig az utazásé, szórakozásé. Szép a környék, rengeteg a látnivaló, megéri elindulni.

- Mennyi ideig tervezel kint maradni? Kívánod-e, hogy a gyerekeid ott éljék le az életüket, ahol most élsz?

- Egyelőre erre nehéz lenne válaszolni. Most jól érzem magam, de hogy hosszú távon is "külföldi" maradnék-e távol a családomtól és barátaimtól, azt át kellene még gondolni. A gyerekvállalás még távolinak tűnik, minden esetre a kétnyelvűség előnyt jelenthetne a mai világban.


  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Miért van ennyivel több magyar embernek munkája, mióta az EU-hoz csatlakoztunk?

A KSH szerint 2004 és 2023 közt közel 824 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, ami 21%-os bővülést jelent. A növekmény nagy részét a... Teljes cikk

A foglalkoztatottak és munkanélküliek száma is nőtt februárban

2024 februárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 32 ezerrel, 4 millió 723 ezerre nőtt. A... Teljes cikk

Nőnapi cikkcsokor a HR Portáltól - így fest a nők helyzete a munka világában 2024-ben

Nőnap alkalmából csokorba gyűjtöttük a dolgozó nők helyzetét taglaló legfrissebb cikkeket. Mekkora a bérszakadék, mely országokban mélyül és... Teljes cikk