Megjelent: 15 éve

Még mindig leépítésben gondolkoznak a munkáltatók

A magyar munkáltatók nagy része - európai cégekhez hasonlóan - nem vesz fel új embereket, inkább leépítésekben gondolkodik - derült ki egy friss kutatásból. Jó hír azonban, hogy még náluk is többen vannak azok, akik nem terveznek semmilyen változtatást az elkövetkezendő három hónapban.

Az idén hazánk is csatlakozott a Manpower Munkaerő-piaci Előrejelzés felméréshez. A negyedévente elvégzett globális kutatásban 34 ország hetvenezernél is több vállalkozásának tesznek fel egyetlen kérdést - immár 45 éve mindig ugyanazt az egyet. Arra kíváncsiak, hogy az adott cég hogyan tervezi az alkalmazottak létszámát: felvesz-e embereket, elbocsát vagy épp semmilyen változás nem várható.

"Ez a kutatás a munkaerő mozgásának az irányát, nem pedig a létszámát mutatja meg. Ugyanis ha egy országban egyszerre sok kis cég tervez egy-két fős munkaerő-felvételt, ám néhány multi több száz embertől megválik, a mutató végeredménye pozitív lesz, hiába emelkedik a munkanélküliek mennyisége. Az előrejelzés ennek ellenére nagyon hasznos, hiszen a segítségével a sok évtizedes adatok összehasonlíthatók, és megismerhetők a foglalkoztatási trendek" - mondta Kiss Judit, a magyarországi iroda ügyvezető igazgatója.

Nem sok jóra lehet számítani a magyar munkaerőpiacon

Országszerte több mint 770 munkáltató megkérdezésével zajlott le az első magyarországi felmérés, amelyben a harmadik negyedévben várható munkaerő-piaci kilátásokat térképezik fel. Az európai többséghez hasonlóan a magyar munkáltatók is negatív változást várnak a dolgozók létszámában a következő három hónapban.

Borúlátók a magyar munkáltatók: a megkérdezettek 14 százaléka ugyanis most úgy látja, a következő három hónapban elkerülhetetlen lesz a leépítés, míg csupán 10 százalék számol létszámemeléssel. E két szám alapján a Manpower munkaerő-piaci értéke hazánkban -4 százalék. Ennek az lehet az oka, hogy számítanak a piaci körülmények változására, és ezért inkább a kivárnak.

A munkát keresők kevesebb lehetőséget kapnak az elkövetkező három hónapban. A munkaadók nagy százaléka azonban úgy nyilatkozott, nem változtat a munkaerő létszámán az előttünk álló negyedévben. Az egyébként bizonytalan előrejelzés elemzése során bizakodásra adhat okot, hogy sok vállalat folyamatosan alakítja és igazítja a munkaerőt a jelenlegi hullámvölgy átvészelése, és az üzleti körülmények javulása esetén a növekedés előkészítése érdekében.

Az iparági összehasonlításban a köz-, szociális és egyéb közösségi szolgáltatások területén a legbizakodóbbak a munkaadók, a mutató itt +8 százalékos lett. A gyáriparban ezzel szemben -10 százalékos, ami megfelel az Európa-szerte tapasztalható folyamatoknak.

A budapesti munkáltatók mutatója 0, ez azonban csak annyit jelent, hogy foglalkoztatottság stagnálni fog. Regionális szinten a legnagyobb visszaesés az észak-alföldi térségben várható, az itteni -9 százalék nem sok jót ígér az álláskeresőknek.

Mi a helyzet Európában?

Az EMEA térségben (Európa, Közel-Kelet, Afrika) egyedül a norvég, lengyel, svájci, dél-afrikai és cseh munkaadók jeleztek pozitív - bár így is szerény - eredményeket. Az előző negyedévhez hasonlóan azokban az országokban, ahol több év adatait is össze lehet hasonlítani, mindenhol romlottak a kilátások. Norvégiában és Lengyelországban a legjobbak, Írországban és Spanyolországban pedig a legrosszabbak a munkához jutás esélyei a következő negyedévben.

"Norvégiában a pozitív mutatókért főként a köz -, szociális és egyéb közösségi szolgáltatások területén tapasztalható alkalmazási hajlandóság felelős, itt a kormány ösztönző csomagjai és az oktatók hiánya egyaránt hozzájárulnak a munkáltatók bizakodásához. Az Egyesült Királyságban ezzel szemben soha nem látott pesszimizmus jellemzi a munkaerőpiacot, a munkaadók 10 százaléka készül csökkenteni a munkaerő létszámát a következő negyedévben," mondta Jeffrey A. Joerres, a Manpower Inc. elnök-vezérigazgatója. "Lengyelországban a lakossági piac lassulása ellenére az infrastruktúra fejlesztése nagyban javítja az építőipari szektorban a munkaerő alkalmazási kedvet."

A következő előrejelzés 2009. szeptember 8-án jelenik meg. A felmérések teljes anyagát az érdeklődők a Manpowernél kaphatják meg ingyenesen, illetve az interneten keresztül is igényelhető.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Fedezze fel a munkaerőpiac digitális lehetőségeit és jogait!

Tudjon meg mindent a bejelentett munkaviszony lekérdezéséről, hogy biztosítva legyen a munkahelyi jogviszonyok átláthatósága. Ismerje meg az... Teljes cikk

Tudjon meg többet a munkahelyi elszámolásokról egy pillanat alatt!

Az idei évben a munkavállalók gépkocsihasználatát továbbra is az útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény alapján számolják el. Az... Teljes cikk

Legyen naprakész a társadalombiztosítási jogokkal és kötelezettségekkel!

Ismerje meg a BNO kód jelentőségét az egészségügyi diagnózisok és adókedvezmények szempontjából. Használja ki a betegszabadság kalkulátor... Teljes cikk