Megjelent: 3 éve

Megmenteni a világot - ez a „könnyű” kihívás vár a jövő vezetőire

A felelős vállalatirányítás gyakorlatát és lehetőségeit térképezték fel a BCSDH "A jövő vezetői” tehetségprogramjának második napján a résztvevők, akiket a METRO látott vendégül.

A GDP 30%-át adó jelenleg 80 tagvállalattal rendelkező BCSDH hiánypótló programjának elsődleges célja, hogy a jövő vezetőinek bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét, és segítse őket abban, hogy ezeket a döntéshozatali folyamatba és a vállalati gyakorlatba integrálják. Már a 100. vezető végez az idei, negyedik évfolyamon.

A BCSDH felmérése alapján a vállalatvezetők 96%-a gondolja úgy, hogy a vállalati fenntarthatóság az első számú vezetőn múlik. Milyen is az erre alkalmas felelős vezető? - erről szólt a szakmai nap.
Horváth Imre, a METRO vezérigazgatója a cég sikeres fenntarthatósági gyakorlatának és vezetői ösztönzőrendszerének kapcsán mutatta be a felelős vállalatvezetés módszerét és szempontjait.

„A fenntarthatóság eszmerendszerét úgy tudjuk leghatékonyabban megvalósítani, ha elérjük, hogy minden egyes munkatársunk napi döntései során ezt kiemelt szempontként kezelje. A METRO csoport - erre irányuló erőfeszítéseinek eredményeként - a Dow Jones 2016-os felmerésében első helyre került az iparági összesítésben.” - mutatott rá előadásban Horváth Imre.

A fenntarthatóság kapcsán a még ki nem aknázott, fel nem fedezett lehetőségekről, valamint a változás, a fejlődés törvényszerűségéről osztotta meg tapasztalatait a szervezet további két tagvállalatának első számú vezetője és számos fenntarthatósági szakértő.

„A jövő gazdasága intelligens és gondoskodó, ehhez intelligens és gondoskodó vezetőkre van szükség. Intelligens vezető az, aki képes új szemszögből ránézni a vállalat és saját működésére. A gondoskodó vezető munkájának alapja az emberekre való figyelés, a velük való törődés.” - fejtette ki véleményét Kelemen Attila, a ProSelf Consulting elnök-vezérigazgatója.

„A hosszú távú célokat rövid távú napi feladatokká kell formálni, ami nagyfokú kreativitást és elkötelezettséget igényel. Ennek záloga a nyitott, színes, gondolkodó közösség. A vezetők feladata ennek a csapatnak a kialakítása és inspirálása.” - tette hozzá Gazsi Zoltán, az Eisberg ügyvezető igazgatója, bemutatva cége vállalatirányítási rendszerét.

Mindehhez elkerülhetetlen az a szemléletváltás, melyet a METRO többek között ezen tehetségprogramban való részvételével is támogat.
„A Közös Értékteremtés üzleti megközelítés mentén azt valljuk, hogy egy vállalat hosszú távon akkor lehet sikeres, ha értéket teremt a társadalom számára is. Kilépve a vállalat kapuin, mi a teljes értékláncban gondolkodunk, megvizsgálva, hogy működésünkből adódóan hol tudjuk a legnagyobb pozitív hatást elérni.”- emelte ki Nagy Andrea, a Nestlé vállalati kommunikációs és Közös Értékteremtés vezetője.

„A fenntarthatóság mindannyiunk felelőssége, akkor tudunk közösen célokat elérni, ha mindenki érti, hogy mi a saját része ebben, és motivált, hogy ezt továbbfejlessze. A vezető kiemelt feladata, hogy kollégáinak lehetőséget és eszközt biztosítson céljaik elérésében.” - zárta a gondolatot Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.

A szakmai nap inspirációul szolgált és számos, már működő megoldást mutatott be, körbejárva a felelős vállalatirányítás célját, kihívásait, formáját, lehetőségeit és jelentőségét. Megmutatta, hogyan lehet példamutató válaszokkal a tudást a gyakorlatba átültetni, illetve közvetlen és közvetett környezetünket nyitottá tenni a változásokra.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Mérhető a pedagógiai munka változása

Az intézményválasztás az egyik legnagyobb dilemmája a gyereknevelésnek. Mikor-hova írassuk be a gyerekünket, ahol jó helyen lesz, és ami... Teljes cikk

Vezetői dilemma: mivel motiváljuk a munkavállalókat?

A munkáltatók nagy része gondolkodás nélkül ezt felelné: pénzzel! HR-szakemberként feladatunk: fejleszteni a vezetők gondolkodását, szélesíteni a... Teljes cikk

Ilyen a jó vezető

Csapatmunkában gondolkodik, érzékeny mások érzelmi állapota iránt, céltudatos, óvatos és megbecsüli a munkatársait - ezek a jellemzői az átlagon... Teljes cikk