Megjelent: 4 éve

Miért vonnak a rokkantellátásomból nyugdíjjárulékot, amikor már nyugdíjas korú vagyok?

2011.02.01. óta vagyok rokkant (gyógyíthatatlan daganatos) állapotom végleges. 62 éves vagyok, több mint 42 év munkaviszonnyal, távmunkában dolgozom. 2011-re kaptam 0,5 százalék nyugdíjemelést. 2012-től jogszabályi változásra hivatkozva nem, mondván csak szolgálati időt eredményez, amire esetemben nincs szükség. A rokkantsági ellátásom magasabb, mint a nők 40 éves munkaviszonya alapján járó nyugdíjam lenne, így nekem kizárólag a 0,5 százalékos évenkénti emelés jöhetne szóba. Vagy az lenne a megoldás, hogy tőlünk ne vonjanak 10 százalék nyugdíjjárulékot! A jelenlegi jogszabály diszkriminatív, az egészséges nyugdíjas honfitársam megkapja az évenkénti 0,5 százalékos emelést, én aki az ÉLETÉÉRT küzd hiába dolgozom, a 10 százalék levonás megtörténik és nem kapok semmit.

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

Mindenekelőtt a lehető legjobb egészségi állapotot kívánom Önnek.
A rokkantsági nyugdíj jogintézménye 2011. december 31-ével megszűnt, a helyébe lépő rokkantsági (vagy rehabilitációs) ellátás viszont már nem nyugdíjnak minősül, hanem pénzbeli egészségbiztosítási ellátásnak.

Emiatt a félszázalékos nyugdíjnövelés nem alkalmazható a rokkantsági ellátás esetében, viszont ha mellette dolgozik, és a keresetéből fizeti a 10% nyugdíjjárulékot, akkor ezzel valóban további szolgálati időt és nyugdíjjárulék alapját képező keresetet szerez.

A hosszabb szolgálati idő magasabb nyugdíjszorzót eredményez az öregségi nyugdíja kiszámítása során, akár a nők kedvezményes nyugdíját, akár a korhatára betöltésével az öregségi nyugdíját igényli majd. 42 évnyi szolgálati időhöz 84%-os, 43 évnyihez 86%-os, 44 évnyihez 88%-os, 45 évnyihez 90%-os szorzó tartozik, vagyis évente 2%-kal emelkedik a szorzó mértéke egészen 100%-ig 50 évnyi szolgálati idő után. Vagyis a rokkantsági ellátás mellett végzett munka révén összességében nagyobb arányban is növelheti majd a később megállapítandó nyugdíja összegét, mint a korábbi (rokkantsági nyugdíjra vonatkozó) félszázalékos nyugdíjnövelés révén.

További részletek itt.

Aki válaszol:

Nyugdíjszakértő - Dr. Farkas András

Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Dr.Farkas András, a NyugdíjGuru News alapító-főszerkesztője válaszolja meg. A budapesti ELTE jogi karán summa cum laude végzett jogász. Az elmúlt 22 évben több nagy biztosítótársaság és közvetítő cég felsővezetésének tagja, az élet- és nyugdíjbiztosítások szakértője. 2013 óta a Facebook NyugdíjGuruja több, mint 60 ezer követővel, 2015 óta a NyugdíjGuru News alapítója és szerzője.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Antalóczy Adrienn válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus és a Saldo Zrt segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Saldo Zrt válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Heti hány órát dolgozhatok július 01 után, hogy megmaradjon a nyugdíjam?

Részmunkaidőben heti hány órát dolgozhatok közalkalmazottként úgy, hogy a nyugdíjamat megtarthatom a 2020.07.01. utáni rendelkezések szerint? Teljes cikk

A felmentési időszakra jutó arányos szabadságot mikor érvényesítik?

1961-ben született férfi közalkalmazott vagyok. Adategyeztetési kimutatásban 26 év 179 nap szerepel korkedvezményre jogosító időként, ami esetemben... Teljes cikk

Beleszámít a táppénz a nők 40-be?

A nők 40 éves kedvezményes nyugdíjba vonulásának időpontja az én esetemben 2021.05. hóban esedékes. A koronavírusos időszakban lett volna egy... Teljes cikk