Megjelent: 7 éve

Mit kell elszenvedniük a dolgozóknak az általánosan utált munkakörökben?

Vannak bizonyos munkakörök, amelyeket általános ellenszenv övez. Például az adóellenőrök, jegyellenőrök munkáját, de gyakran találkoznak agresszióval az ügyfélszolgálatok munkatársai is. Aminek a kezelésére, a megfelelő reakcióra nem mindig vannak kellően felkészítve, írja a 24.hu.

Az adóhivatal munkatársai gyakran vannak szóbeli, sőt gyakran tettleges inzultusoknak is kitéve, ezért az ügyfélszolgálaton például pánikgombot rendszeresítettek.

A BKK és a BKV dolgozói az év első felében kétnaponta szenvedtek el valamilyen tettlegességéig fajuló agressziót. A tendencia pedig tavalyhoz képest romlott.

Telefonos munkakörökben ugyan nem fizikai atrocitásnak, de szóbelinek bőven ki vannak téve az alkalmazottak, akik egyébként csak a munkájukat végzik az adott cég megbízása alapján.

A Budapest Airportnál például kötelező a konfliktustréning, ami a feszült szituációkra készíti fel az alkalmazottakat.
A mentális felkészítés, tréning jó felkészítés lehetne sok ügyfelekkel dolgozó munkakörben alkalmazottaknak, ha a cégek erre figyelmet fordítanának.

24.hu
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek