Megjelent: 2 éve

Félmillió forintnyi bónuszt kap 64 ezer banki alkalmazott

64 ezer alkalmazottjának ad egyszeri, 1000 font értékű kifizetést a Lloyds, Nagy-Britannia legnagyobb belföldi hitelintézete. Az ok az elszálló megélhetési költségek jelentette teher.

Nagy-Britannia legnagyobb belföldi hitelintézete, a Lloyds munkatársainak nagy többsége - mintegy 64 ezer alkalmazott - egyszeri 1000 font, azaz csaknem 470 ezer forintnak megfelelő juttatást kap a megélhetési költségek emelkedése miatt - írja a Reuters.

A Bank of England előrejelzése szerint az infláció Nagy-Britanniában még ebben az évben meghaladja a 10%-ot, ezért kapnak a munkatársak a vezetők és a felsővezetők kivételével "bónuszt".

Az egyszeri kifizetésekre augusztusban kerül sor, és a Lloyds figyelembe veszi a gazdasági helyzetet a munkavállalókkal folytatott 2023-as bértárgyalások során is - ígérik.

A lépés előzménye, hogy a banki dolgozók szakszervezete, a Unite májusban tüntetett a Lloyds éves közgyűlése előtt Edinburgh-ban, hogy felhívja a figyelmet a drasztikusan növekvő élelmiszer-, üzemanyag- és fűtési költségekkel küzdő banki alkalmazottak helyzetére.

"A dolgozók üdvözölni fogják az 1000 fontos bónuszt, de még hosszú út áll előttünk az alacsony bérek felszámolásához vezető úton a gazdaság egyik legjövedelmezőbb ágazatában" - hangsúlyozta Sharon Graham, a Unite főtitkára.

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek