Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Nem lehet rutinból állni a feladatokhoz

Hogy van az, hogy a Prezinél csupa kreatív ember dolgozik?

Kreatív emberekre van szükségünk, mert sok olyan kihívás van nap, mint nap, amikkel korábban még nem találkoztunk, ezért nem megy rutinból a feladat megoldása. Több oldalról kell megközelíteni a problémát és esetenként összekapcsolni olyan elemeket, amiket rendszerint egymástól függetlennek vagy össze nem illőnek gondolunk.

Mit tudnak meg a jelöltekről már az állásinterjún? Már ott kiderül a kreativitás?

Az állásinterjúk során felmérjük a jelöltek gondolkodásmódját. Fontos, hogy a jelölt változásra törekvő legyen, nyitott legyen az új elképzelések iránt, megossza az ötleteit, gyorsan és rugalmasan reagáljon az új helyzetekre. Ezek a tulajdonságok általában jellemzőek a kreatív emberekre.

Hogyan fejlődött az Ön személyisége mióta a Prezinél dolgozik, mit tanult a cégnél önmagáról?

Mindig úgy gondoltam, hogy a fent említett tulajdonságok igazak rám. Itt a Preziben megismertem olyan embereket, akik nagyon inspirálóan hatottak rám. Leesett az állam, hogy milyen sokoldalúak, milyen fantasztikus dolgokat csinálnak és rájöttem, hogy sokat tanulhatok tőlük nyitottság és rugalmasság tekintetében és sokkal többre is képes vagyok, ha kellően elszánt és merész vagyok.

Csányi Sándor színművész, a Thália Színház művészeti vezetője, Férfiagy című darabja nagy színházi siker.

Munkája során hogyan tud együttműködni nőkkel? Akár amikor Ön a vezető, akár amikor női vezetővel kell együtt dolgoznia?

Könnyebb együtt dolgoznom nőkkel, mint férfiakkal. Egyszerűen azért , mert működik a szexus, a kémia, ha szépen nézek egy nőre, könnyebben
megteszi, amit kérek. Férfiakra nem szoktam szépen nézni. A férfiakkal tekintélyelvű játszmák vannak, a nőkkel humrosabbak. Ha a női
vezető kijátsza “a gyenge nő vagyok, segíts nekem kártyát”, akkor én ugrok és boldogan segítek, nem érzem azt, hogy legyőztek.

Mit akar a nő? sikerült ennek a végére járnia a Férfiagy előadásai során?

Valójában minden nő egyet akar: többet enni, többet fogyni.

Mit gondol, milyen kérdésekkel fogják Önt megtalálni a HR Pikniken?

Inkább a művészeről fognak kérdezni és nem a vezetésről, legalábbis remélem, mert arról komfortosabban beszélek.

Ha kíváncsi Friedl Zsuzsanna, Imre Tóvári Zsuzsa, Adriány Kincső, Kiss Péter, Molnár Évaa , Till Attila (és sok más előadó) további gondolataira a női és a férfi agy működéséről, akkor jöjjön el a HR Piknikre. Jelentkezés és program itt.
Follow hrportal_hu on Twitter