Megjelent: 1 éve

Sztereotípiák fogságában sínylődnek a nők

A #HereToBeHeard kezdeményezés öt legfontosabb témája szerint a nők nagyobb döntéshozatali jogkört és főként a munkában és magánéletben betöltött szerepeikkel kapcsolatos sztereotípiák lebontását tartják a legfontosabbnak a nemek közötti egyenlőség felé vezető úton.

Többek között ezt tárta fel a Mars globális #HereToBeHeard tanulmánya, amely 88 országból, több mint 10.000 nőt kérdezett meg, fajra, korra, vallásra, egészségügyi állapotra vagy szexuális irányultságra való tekintet nélkül. A tanulmányt egy olyan időszakban végezték, amikor a nők és férfiak közötti egyenlőtlenségek a koronavírus-járvány hatásai miatt még nagyobbá váltak.

A Világgazdasági Fórum szerint jelenleg 136 évre lenne szükség ahhoz, hogy elérjük a férfiak és nők közötti egyenlőséget, ami több mint egyharmados növekedést jelent a világjárvány előtti időszakhoz képest.

A #HereToBeHeard tanulmány, amelyban a Mars azt kérte a résztvevő nőktől, fogalmazzák meg, szerintük mit kell tenni egy olyan környezetért, amelyben nemtől függetlenül mindenki egyenlő, nyolc kulcsfontosságú területet tárt fel.

nők munkaerőpiac

A nők a leggyakrabban azt állították, hogy véget kell vetni a rendszerszintű megkülönböztetésnek és azoknak a káros nemi sztereotípiáknak, amelyek gyengébbnek és alacsonyabb rendűnek bélyegzik őket a férfiakkal szemben. Ezt a választ a nők 80%-a adta a feltett kérdésre, miszerint: Minek kell változnia ahhoz, hogy még több nő kiaknázhassa a benne rejlő lehetőségeket?

A nők a karrier területén is  egyenlőtlenséget érzékelnek - sok országban alacsonyabb díjazást kapnak ugyanazért a munkáért, igazságtalan bérezéssel és az ún. üvegplafon jelenséggel is szembe kell szállniuk, ami abban gátolja meg őket, hogy a férfiakhoz hasonlóan ők is bekerülhessenek a legmagasabb szakmai pozíciókba.
 
"A #HereToBeHeard tanulmány egyértelműen azt mutatja, hogy a nők előtt még mindig vannak olyan akadályok, amelyek megakadályozzák, hogy teljes mértékben kiaknázzák a bennük rejlő lehetőségeket” - mondta Zuzana Losakova, a Mars Central Europe vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója.
 
A tanulmány továbbá arra is rámutatott, hogy a férfiak és nők közötti egyenlőtlenségek megszüntetéséhez széles körű rendszerszintű változásokra van szükség a munkáltatók, a kormányok és a közösségek, valamint a férfiak hozzáállása terén.

A válaszadók 71%-a szerint a férfiak kulcsszerepet játszanak, mivel ők az egyik legfőbb akadálya annak, hogy a nők teljes mértékben kiaknázzák a bennük rejlő lehetőségeket. Ugyanakkor sok nő a férfiakat is fontos szövetségeseknek tartja a nemek közötti egyenlőség elérésére irányuló erőfeszítésekben.
 
A tanulmány az egyenlőtlenségek mérséklésére vonatkozó ajánlások között említi például egy olyan kultúra megteremtését, amelyben a nők magabiztosan önmaguk lehetnek, ahelyett, hogy a szakmai sikereikhez vezető úton a férfiakat kellene utánozniuk. A rugalmas munkaidő-beosztás, az állam által mindkét nem számára biztosított egyenlő szülői szabadság, valamint a nemi alapú erőszak megelőzése és felszámolása szintén magától értetődő kellene legyen.
 
A #HereToBeHeard a Mars globális kampánya, amely az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok Ötödik Céljának támogatásával a nemek közötti egyenlőtlenségek elleni változásra ösztönöz. A kampány része a Full Potential elnevezésű, a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos Mars cselekvési platformnak, amelynek célja a nők szerepének erősítése és a nemek közötti egyenlőtlenségek megszüntetése a munkahelyeken, azokban a közösségeken, ahonnan a vállalat az alapanyagokat szerzi be, valamint a reklámjaik létrehozásának módjában.

Fotó: unsplash.com

 

  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek
További cikkek
Mi az, és miért éri meg a munkavállalói résztulajdonosi program?

A munkavállalói résztulajdonosi program (MRP), egy több, mint 20 éve létező eszköz, amellyel munkavállalóinkat motiválni, és ösztönözni lehet. A... Teljes cikk

Vezetőként a világ egyik legdrágább országában: jó fizetésért a szakértelemből is könnyebb válogatni

Egy éve dolgozik vezetőként és fejleszt jövőálló szervezetet Popovics László, informatikai szakember a Bahamákon. A cég, ahol dolgozik az elmúlt... Teljes cikk

Mi várható a HR-ben a következő 3 évben? Kihívások és válaszok

Tehetségpiacok létrehozása, belső információáramlás, súrlódásmentes digitalizáció – három lehetőség a HR területek számára, hogy... Teljes cikk