Megjelent: 2 hónapja

Teljesen vagy részlegesen szervezzünk ki, ha a HR outsourcingot választjuk?

A HR outsourcing iparág 2019-ben is növekszik. A HR-nek jutó egyre összetettebb feladatok is kedveznek a kiszervezésnek, főként a kisebb vagy globálisan működő vállalkozások esetén.

images

images

NEXON OUTSOURCE szolgáltatás

Garantált minőség, teljes körű felelősség.
Bízza ránk bérszámfejtését és HR-adminisztrációját! Legyen a feladat és a felelősség is a miénk! Szakértő munka-társaink 60 ezer munkavállaló bérszám-fejtését végzik. Kiegészítésként ajánljuk:

- korszerű munkaidő- és HR-szoftver felhőszolgáltatásban


- elektronikus bérjegyzék

- teljes körű cafeteria adminisztráció


További információ:

A HR teljes kiszervezése akkor jó választás például, a business.com cikke szerint, ha valakinek kis cége van, és nem engedheti meg magának HR-esek alkalmazását. Akkor is jól működhet, ha a világ különböző részein vannak egy cégnek alkalmazottai és a HR-nek ezekkel a távmunkásokkal kell dolgoznia.

Ezekben az esetekben a kiszervezés sok fejfájástól mentheti meg a tulajdonost, és javíthatja az alkalmazottak jóllétét. A szolgáltató biztosítja a napi HR feladatok ellátásán kívül azt is, hogy a működés megfeleljen a helyi szabályozóknak, munkabiztonsági előírásoknak stb. A napi feladatokon túl pedig meg lehet bízni toborzással, tréningek szervezésével is. Így minden HR feladatot el lehet látni anélkül, hogy egy egész csapatot kelljen erre alkalmazni.

A részleges kiszervezés azokban az esetekben segíthet, ahol van HR, de bizonyos funkciók ellátásához a meglévőhöz képest más szakmai tudásra van szükség, vagy nem elég tapasztalt a HR egyes területeken. Ilyen lehet például a tréning vagy a képzés-fejlesztés. Gyakran a kiszervezett tevékenységek közé tartozik a bérszámfejtés és a dolgozók átvilágítása, hátterének vizsgálata, a toborzás és a külföldi alkalmazottak engedélyeinek intézése is.

A HR szolgáltatók ideális esetben ezeket a feladatokat el tudják látni, akár teljes kiszervezés mellett dönt egy cég, akár csak válogatni akar a portfolióból.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter