Megjelent: 10 éve

Több lett a valódi állás a munkaügyi központoknál

484,1 ezer főt tartottak nyilván álláskeresőként a szeptemberi zárónapon a munkaügyi központok. Ez jelentős, 8,1 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. A regisztrált diplomások száma ennél is nagyobb mértékben csökkent, a nem közmunka jellegű állásajánlatok száma pedig ugrásszerűen nőtt.

A 2013. szeptemberi zárónapon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 484,1 ezer álláskereső szerepelt, amely az előző hónaphoz képest 1,6 százalékkal (7,8 ezer fővel), míg az előző év azonos hónapjához képest szignifikánsabb mértékben, 8,1 százalékkal (42,6 ezer fővel) csökkent. Az egy év alatti csökkenés üteme szeptemberben erősödött az előző hónapokban tapasztaltakhoz képest – írja az NFSZ havi gyorsjelentése.

A férfi álláskeresők száma a szeptemberi zárónapon 236,1 ezer fő volt, amely az összes álláskereső között 48,8 százalékos arányt jelentett. A férfiak esetében 1,6 százalékos, a nők körében 1,5 százalékos, a szakképzetleneknél, vagyis a legfeljebb általános iskolát ésa gimnáziumot végzett álláskeresőknél fél százalékos, míg a diplomások esetében már jóval jelentősebb 4,5 százalékos csökkenésről adhatunk számot az egy hónap alatti változás tekintetében. A nők számának az előző év szeptemberéhez képesti csökkenése továbbra is jelentős, 9,9 százalékos (27,3 ezres), emellett említésre méltó a diplomás álláskeresők számának 11,8 százalékos mérséklődése is.

Iskolai végzettség tekintetében a legfeljebb általános iskolát végzettek 195,1 ezres létszáma az álláskeresőkön belül 40,3 százalékot jelentett a vizsgált hónapban. Középfokú iskolai végzettséggel 261,1 ezer (53,9 százalék), felsőfokú végzettséggel pedig 27,9 ezer fő (5,8 százalék) rendelkezett.

A tárgyhónapban 216,9 ezer álláskereső volt jogosult pénzbeli ellátásra, akiknek több mint egyötöd részük álláskeresési ellátásban, a többség pedig szociális jellegű támogatásban részesült.

Szeptemberben a nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva 10,9 százalék volt, a munkavállalási korú népességhez mért relatív ráta pedig 7,3 százalékos értéket mutatott. A legalacsonyabb értékekkel továbbra is Győr-Moson-Sopron megye rendelkezik, emellett megemlíthető még Budapest és Vas megye is. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) által használt definíció szerinti 15-74 éves munkanélküliek száma a 2013. június-augusztusi gördülő negyedévben 439,5 ezer főt tett ki, amely 9,9 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett.

Szeptemberben 67,7 ezren regisztráltak a munkaügyi szervezet kirendeltségein, 5,4 százalékkal kevesebben, mint egy évvel korábban. A belépők 14,5 százaléka először került nyilvántartásba, akiknek száma egy év alatt 12,6 százalékkal csökkent.

Valamivel kevesebb a regisztrált fiatal

2013. szeptemberben a nyilvántartásban 68,2 ezer pályakezdő szerepelt, arányuk az összes álláskereső között 14,1 százalékot jelentett. A pályakezdők létszáma egy év alatt 1,2 százalékkal mérséklődött, azaz állományuk 800 fővel volt kevesebb, mint 2012. szeptemberben. A legtöbb pályakezdő fiatalt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben tartották nyilván, de e két megye mellett még jelentős a Hajdú-Bihar megyében regisztrált pályakezdő álláskeresők száma is. A pályakezdők aránya az összes álláskereső között a legalacsonyabb a fővárosban (7,4 százalék), míg a legmagasabb (16 százalék feletti) Szabolcs-Szatmár- Bereg, Tolna és Hajdú-Bihar megyében volt. A pályakezdő álláskeresők zárónapi száma a következőképpen oszlott meg a megszerzett legmagasabb iskolai végzettség szerint szeptemberben: 33,4 százalékuknak legfeljebb általános iskolai, 20,0 százalékuknak szakiskolai, szakmunkásképző, 15,6 százalékuknak gimnáziumi, 24,3 százalékuknak szakközépiskolai, technikumi, 6,7 százalékuknak felsőfokú iskolai végzettsége volt.

A tartósan, egy éven túl nyilvántartásban lévő álláskeresők száma tovább csökkent az előző hónaphoz képest. A 159,7 ezer tartós álláskereső az összes álláskeresőhöz viszonyítva 33,0 százalékos aránnyal szerepelt szeptemberben.

Szeptemberben a 25 éven aluli korosztályba 82,2 ezer álláskereső tartozott, az 50 éven felüli állástalanok száma 115,2 ezer fő volt. A fiatalabbak 17,0 százalékot, az idősebbek pedig 23,8 százalékot képviseltek az álláskeresők között. A legnagyobb arányban 25 év alatti álláskereső Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, legkisebb arányban a fővárosban található. Az idősebb – 50 év feletti – korosztály jelenléte az álláskeresők között leginkább a fővárosra és Fejér megyére jellemző.

A regisztrált álláskeresők között a szakképzetlenek aránya 50,6 százalék volt, az országos átlagtól alacsonyabb érték továbbra is tizenkét megyében mutatkozott szeptemberben, a legmagasabb aránnyal Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megye rendelkezett.

A munkaerő-kínálatot a közfoglalkoztatás uralta

A tárgyhónap folyamán a foglalkoztatók összesen 43,8 ezer üres álláshelyet jelentettek be, amely egy hónap és egy év alatt is emelkedést mutatott. A legtöbb új munkaerőigény Borsod- Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett, e két területi egység esetében megjelenő álláslehetőségek a teljes kínálat közel ötödét tették ki. Összességében 2013. szeptemberben 88,2 ezer munkaerőigény állt rendelkezésre, amelyből a zárónapon 43,7 ezer állás maradt üres, betöltetlen.

Az újonnan bejelentett munkaerőigények között továbbra is a támogatott álláshelyek domináltak (59,9 százalék) – ezek főként a közfoglalkoztatási programokon belül elérhető állásokat takarják. Míg Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya, Hajdú-Bihar megyében tíz állásból nyolc támogatott álláshely volt, addig Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében csupán kettő, emellett még a fővárosban, Zala és Vas megyében is a nem támogatott állások domináltak. A vizsgált hónapban az újonnan bejelentett támogatott álláshelyek száma 26,2 ezer volt, amely az előző hónaphoz képest 9,8 százalékos növekedést mutatott. A legnagyobb támogatott munkaerőigény kínálattal Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye rendelkezett.

A tárgyhónapban bejelentett 17,5 ezer nem támogatott munkaerőigény jelentős növekedést mutatott: augusztushoz képest 29,3 százalékkal, 2012 szeptemberéhez viszonyítva 21,8 százalékkal emelkedett a nem támogatott álláshelyek száma. Kétezer feletti állásajánlat érkezett Budapesten és Győr-Moson-Sopron megyében, ezernél több pedig Komárom-Esztergom, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A legtöbb állásajánlat a feldolgozóipar, az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység és a kereskedelem nemzetgazdasági ágból érkezett. A feldolgozóiparon belül továbbra is az élelmiszer-, ital-, dohánytermék gyártás területéről érkezik a legtöbb munkaerőigény.

Budapesten volt a legtöbb csoportos létszámleépítés

Szeptemberben 15 cég 623 főt érintően tette meg létszámcsökkentési bejelentését az illetékes munkaügyi kirendeltségen. Az elmúlt hónaphoz hasonlítva 364 fővel csökkent a csoportos létszámcsökkentéssel elbocsátottak száma. Ebben a hónapban a létszámleépítés hét megyét érintett, közülük Budapest emelhető ki.

A bejelentések ágak szerinti megoszlását tekintve a tárgyhónapban a legtöbb munkavállalót továbbra is a feldolgozóiparból készültek elbocsátani.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Miért emelkedtek Magyarországon a munkaerőköltségek kevésbé, mint a régió többi országában?

Közel 20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz - ennek kapcsán a GKI Gazdaságkutató Zrt. cikksorozatában egy-egy mutató segítségével... Teljes cikk

Kiemelten fontos a magyar munkavállalók megtalálása és felvétele

Közel négyéves csúcson a munkanélküliség, miközben a vezérigazgatók relatív többsége létszámbővülést vár. Kiemelt tényező a magyar... Teljes cikk

Hogy lehet bevonni még 300 ezer embert a munka világába?

A 2023-as extra nehéz évből sikerült "ép bőrrel kikecmeregni" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budapesti Várkert Bazárban... Teljes cikk