kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Több szabálytalanságot követtek el a munkáltatók 2022-ben - feketemunka, munkaidő-beosztás, munkabér

2022. évben a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság 13 889 munkáltatót ellenőrzött, a vizsgálatok során a foglalkoztatók 71 %-nál tárt fel munkaügyi jogsértéseket. Ez a 2021-es évhez képest (14 355) valamivel kevesebb ellenőrzést, és több szabálytalan munkáltatót jelentett, tavaly ezek aránya 69%volt.

images

A munkaügyi jogsértések az OMMF dokumentuma szerint az ellenőrzés alá vont munkavállalók  (46 632 fő) 62 %-át érintették.

Feketemunka

Az egyik kiemelt terület a feketefoglalkoztatás, melynek aránya 2022-ben nőtt az előző évhez képest. a vizsgálatokkal érintett munkavállalók 17,32 %-át tette ki (8 077 fő). Ez az arány 2011-től kezdve a második legmagasabb és csak kis mértékben marad el a legmagasabb 2019. évi arányszámtól (17,51%).

A dokumentum szerint az építőipar adta az ágazatok közül az összes feketén foglalkoztatott munkavállaló 51 %-át (4 148 fő) ez az arány a 2021. évhez képest minimális csökkenést jelent (52 %, 4 185 fő). Ez 2011. évtől kezdve a negyedik legjobb arány volt, de ennek ellenére az építőipari vállalkozások felelősek a legtöbb munkavállaló bejelentésének elmulasztásáért. Pozitívan semmiképpen sem értékelhető, hogy az építőipar területén a 2022-ben végzett ellenőrzések alapján a munkavállalók több mint 1/3 része feketén dolgozik. 

A személy- és vagyonvédelmi munkáltatók adták országos szinten a 2022. évben a feltárt feketén foglalkoztatott munkavállalók 8 %-át (615 fő). Ez az arány, 2021-ban szintén 8 % (630 fő) volt. Az ágazatban ellenőrzéssel érintett munkavállalók 25,54 %-a volt feketén foglalkoztatva, mely a 2021-ben mért 22,14 %-hoz képest növekedést mutat.

Továbbá 11%-ban érintett az ágazatok összehasonlításában a vendéglátás, amely a 2021-es 8%-hoz képest szintén növekedést mutat, de növekedett az arány a kereskedelemben és a feldolgozóiparban is. 

A feketefoglalkoztatás aránya az ellenőrzéssel érintett munkavállalókra vetítve - az építőipart és a mezőgazdaságot kivéve - kedvezőtlenebb képet fest, mint egy évvel korábban. Az építőiparban stagnálás figyelhető meg és egyedül a mezőgazdaságban történt javulás. A mezőgazdasági ágazatból került ki a feketén foglalkoztatott munkavállalók 3 %-a (199 fő), amely csökkenés a 2021. évvel összehasonlítva (5 %, 390 fő). Ez pedig 2011. évtől kezdve a legkedvezőbb arány.

A leggyakoribb jogsértés a bejelentés elmulasztása a munkáltatók részéről, legyen szó akár klasszikus munkaviszonyról vagy egyszerűsített foglalkoztatásról. Az egyik leggyakoribb hivatkozási alap a bejelentés elmulasztására, a hatóság szerint az úgy nevezett "próbamunka", amely alatt bejelentés és szerződés nélkül foglalkoztatják a munkavállalót. A jelentés azonban felhívja a figyelmet, hogy próbamunkának nevezett – valójában – próbaidő is a munkaviszony része,
azaz erre hivatkozással a munkáltató nem mentesülhet a bejelentési kötelezettsége alól.

Munkaidő-beosztás hiánya

A munkaidővel, pihenőidővel és rendkívüli munkavégzéssel kapcsolatos jogsértések 8 977 főt érintettek 2022-ben, ami csökkenés a 2021-ben tapasztalt 10 303 fővel szemben. A leggyakoribb szabálytalanság a munkaidő-beosztás hiánya, melynek hátterében egyrészt a jogszabályok ismeretének hiánya, másrészt a rendkívüli munkavégzés leplezésére irányuló szándék áll a hatóság tapasztalata szerint.

Új szabályok a munkaidő-beosztás kapcsán 2023. január 1-től.

A munkaidő-nyilvántartás hiányával, vagy adatainak valótlan rögzítésével kapcsolatos szabálytalanságok kevesebb munkavállalói létszámot érintettek 2022. évben (11 012 fő), mint 2021. évben (12 013 fő). A hatóság felhívja a figyelmet. hogy a munkaidő-nyilvántartás előírásszerű vezetése a munkáltató kötelezettsége, így ennek hiányosságának következményeit nem háríthatják át a munkavállalókra. 

Munkabér

A munkabérrel kapcsolatos jogsértésekkel érintett munkavállalói létszám (4 606) hasonlóan a 2021. évi adatokhoz (4 611 fő). Ezek közül a legjelentősebb a munkabér határidőben történő megfizetésének elmaradása és a „bérjegyzékkel” kapcsolatos előírások be nem tartása és a pótlékokra vonatkozó szabályok megszegése volt.

  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Komáromi akkumulátorgyár: nem volt veszélyes anyag, nem tudják, miért fájt a fejük a kórházba került dolgozóknak

Nem volt veszélyes anyag a levegőben a komáromi akkumulátorgyár területén. Március 31-én fejfájásos panaszok miatt nyolc alkalmazottat kórházba... Teljes cikk

Megújult honlapról érhető el a munkavédelmi szakemberek adatbázisa

Új struktúrával, modernebb megjelenéssel érhető el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi... Teljes cikk

Jelentősen emelkednek a munkavédelmi és munkaügyi bírságok márciustól

A kormány megvédi a magyar munkahelyeket, ezért kiemelten kezeli a foglalkoztatáshoz kapcsolódó szabálytalanságok megelőzését is - hangsúlyozta... Teljes cikk