Megjelent: 8 éve

Többet ér a kreatív dolgozó

A munkaerő-piaci visszajelzések itthon is azt mutatják, hogy a tárgyi és gyakorlati tudás mellett bizonyos készségek megléte elengedhetetlen a sikeres munkavállaláshoz. A magyar felsőoktatásnak is el kell mozdulnia ebbe az irányba, hogy olyan pályakezdő fiatalokat indítson útjukra, akik minden téren meg tudnak felelni a munkaerőpiac kihívásainak." - hangsúlyozta egy sajtóbeszélgetésen Vass László, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola rektora, a Magyar Rektori Konferencia elnökségének tagja.

Vass László úgy véli, a mai politikai és gazdasági környezetben az egyetemek és főiskolák elsősorban arra figyelnek, hogy megszerezzék a hallgatókat, lobbizzanak az állami helyekért, finanszírozást biztosítsanak a kifizetésekre. Ezen erőfeszítések mellett azonban kiemelten fontos, hogy az intézmények figyeljenek a hallgatók hosszú távú igényeire, biztosítva számukra a sikeres munkavállaláshoz szükséges képzést. Nem szabad, hogy a felsőoktatás eltávolodjon a munkaerőpiactól, ennek következtében a végzettek ugyanis egy üres térben találhatják magukat diploma megszerzését követően - hangsúlyozza a rektor. Külön nehézség, hogy a világ hihetetlenül gyors fejlődésének köszönhetően a most tanulóknak sokszor ma még nem is létező pozíciókat kell betöltenie, feladatokat ellátnia. Ehhez a szaktudás mellett rugalmasság, kreativitás és magabiztosság is kell.

"Marketing területen például a munkaadók számára kiemelten fontos, hogy olyan munkavállalókat alkalmazhassanak, akik ismerik a fő marketing, reklám, pr folyamatokat, tudják, mit kell csinálni, tudnak döntéseket hozni és marketingtervet összeállítani. A kommunikációs készségek elengedhetetlenek, a pályakezdőknek magabiztosaknak kell lenniük szóban, érthetően, lényegre törően kell fogalmazniuk írásban. Nagyon fontos az együttműködés képessége, ami például tréningek segítségével fejleszthető, aktivizálható. Mindezt pedig angolul is tudniuk kell - nyilatkozta Papp-Váry Árpád, a BKF Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Karának dékánja és a Marketing Intézet vezetője.
Hogy ismerjük fel a kompetenciák meglétét? A jelentkező kommunikációs képességéről, vagy esztétikai érzékéről árulkodik a motivációs levél vagy az önéletrajz, de az is, hogy milyen kérdéseket tesz fel az interjún. Léteznek előre elkészített kompetenciamérő tesztek, de ezek általában alkalmazásához szükség van szakember segítségére. Azt is pontosan kell tudnunk, hogy mit kívánunk mérni velük, másféle teszt való tömeges toborzásra, mint mondjuk vezető felvételre, elő szelekcióra vagy a három legjobb jelölt közötti választásra. Magyarországon a legismertebbek az SHL (Klein Sándor fejlesztése) az amerikai licenszet adaptáló Profiles és a svéd licensz alapján dolgozó Captain Hungary tesztjei. A legolcsóbb értékelést pszichológusok 5-10 ezer forintért kínálják, a nemzetközileg és hazailag is validált kompetenciaértékelések személyenként 50-150 ezer forintért elérhetőek.


A cégek számára sokszor nem is konkrét képzettség a lényeg, hanem az, hogy a kolléga magas szinten végezze el a rá bízott feladatot, akár tud papírt mutatni erről, akár nem. Jó példa erre, hogy a nyelvtudást sok cég már nem a vizsgabizonyítványok bekérésével, hanem inkább egy idegen nyelvű elbeszélgetéssel ellenőrzi - így egyértelműen kiderül, hogy évtizedekkel korábban szerzett vizsgáról és inaktív tudásról van szó, vagy valódi, a mindennapi munkában eredményesen használható készségről.

Kreativitás, ami fejleszthető

A gyakorlatiasságról sok intézmény beszél. Igazán azonban akkor gyakorlatorientált egy képzés, ha a diákok élő feladatokon dolgoznak, valódi cégekkel és nekik prezentálnak. Kiemelten fontos, hogy az intézmények már a képzés idején lehetőséget teremtsenek a hallgatóknak a kapcsolatok építésére, munkalehetőséget kínáljanak számukra már a tanulás mellett. A kreativitás fejlesztésében a tréningeknek, a kiscsoportos műhelyeknek és a játékos csoportos feladatoknak, szakspecifikus fejlesztő tantárgyaknak kiemelt szerepet kell szánni. Elengedhetetlen olyan új technikák alkalmazása, eszközök használata az oktatásban, amelyek másfajta gondolkodást és feldolgozást igényelnek.

Kiemelkedő a szakmai gyakorlatok szerepe is, mivel ez teremt lehetőséget a valós szakma, a munkakörülmények megismerésére a fiataloknak. Ugyanakkor a cégek számára is egyértelműen megéri gyakornokot foglalkoztatni, így ugyanis egy kkv-nak is lehetősége lehet olyan tehetségek "levadászására" és további kinevelésére, akiket egyébként a magasabb fizetésekkel kecsegtető multik jó eséllyel beszippantanának. (Támogatás kérhető a gyakornokok fizetésére. Erről itt olvashat bővebben.)

A cégeknek különösen a nehéz gazdasági helyzetben sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani az igazán tehetséges munkavállalók felkutatására - hangsúlyozta a Piac & Profit kérdésére példákat Lukács Zsolt, a Telkes Kft. ügyvezetője. Az átlagos ismeret sok esetben kevés, a cégeknek nem csak biztos szaktudásra, de önálló munkára képes, rugalmas, kreatív emberekre van szüksége minden területen.

A szakemberek véleménye szerint mára az is jól látható, hogy a generációváltás előtt álló hazai kkv szektor felkészül arra, hogy a fiatalok vegyék át a terepet. A BKF hallgatóságának egy jelentős része olyan családi vállalkozások második generációs tagja, ahol már egyértelműen látják, hogy a kisebb cégeknek is fel kell készülnie a hálózatos, modern világban való működésre, amelyet cégen belül szeretnének biztosítani maguknak.

  • 2021.05.12SAP Human Experience Summit Miért fontos, hogy a vállalatok a munkavállalókat helyezzék tevékenységük középpontjába? Hogyan növelhető a kollégák hatékonysága és elkötelezettsége egy világméretű járvány idején? Ezekre a kérdésekre is választ ad az SAP Human Experience Summit. A közép-kelet-európai régió HR-eseinek szóló rendezvény interaktív virtuális élményt kínál független és SAP szakértők előadásaival, valamint vállalatok vezetőinek kerekasztal-beszélgetéseivel. A konferencia ingyenes, csupán regisztálni kell. Csatlakozik? Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Etikai ajánlás a munkaalkalmassági tesztekhez

A pandémia hatására a jelenlétre épülő kiválasztási formák a magyar kommunikációs szakmában is átalakultak, a személyes interjúztatás helyett... Teljes cikk

Hogyan változott a nemek közötti egyenlőség a technológiai területen dolgozó nők szerint?

A technológiai területen dolgozó nők 70%-a szerint kiválasztásuk a készségeik, nem a nemük alapján történt. Teljes cikk

Készségeket fejleszt és portfoliót épít az egyetem

Míg régen az egyetemek jelentették a tudás egyetlen forrását, ez ma már nincs így - az információ napjainkban könnyedén hozzáférhető. Éppen... Teljes cikk