Megjelent: 6 éve

Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Hungary HR-igazgatója

Tavaly ősz óta a Vodafone Magyarország HR-igazgatója. 30 fős HR-csapatot irányít a közel 2000 fős telekommunikációs vállalatnál. HR-es-szakmai tapasztalatát a BAT (British American Tobacco) dohányipari cégnél szerezte, ahol 18 évet töltött különféle HR-es pozíciókban és vezetői posztokon. Több évig élt és dolgozott Svájcban, jelenleg Budapesten lakik férjével és két – 15 és 12 éves – lányával.

Tóth Zsuzsanna a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola (1991-1995) elvégzése után a budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen tanult (1995-1997) , ahol a szervezetfejlesztés mellett spanyol szaknyelvtanári diplomát szerzett, spanyolországi ösztöndíja alatt pedig "Európai Tanulmányok" szakirányt vett fel.

18 évet töltött a BAT (British American Tobacco) dohányipari cégnél, ahová 1997-ben még pályakezdőként (HR Management Trainee) került.

Villám kérdés-válasz

- Belső vagy külső tréning?

- Belső.

- Motiválás jó fizetéssel vagy fejlődési és előrelépési lehetőséggel?


- Mindkettővel.

- HR BP vagy sem?

- HR BP

- Személyes meeting vagy konferenciabeszélgetés?

- Mindkettő működőképes.

- Irodai munka ülve vagy állva?


- Ülve, de néha jó állni/mozogni.

- Kiszervezés vagy házon belüli megoldás?


- Core funkciók házon belül.

- Belső toborzás vagy külső toborzás?

- Mindkettő

- Csapatmunka vagy egyéni teljesítmény?

- Csapatmunka.

- Főzés vagy étterem?

- Mindkettő.

- Konditerem vagy kerti munka?


- Kerti munka.

- Könyv vagy e-book?

- Könyv.
HR szakmai felkészülésének fontos állomása a BAT Switzerland genfi központjában töltött egy év, amikor a toborzás és kiválasztás, valamint a menedzserkarrierek fejlesztésének elméleti és gyakorlati kérdéseiről a legjobb európai gyakorlati példákon keresztül tájékozódott. Hazatérve, 1999-ben menedzseri kinevezésével egy időben, a szakmai területek HR támogatási funkciójának fejlesztését bízták rá, majd 2001-2002-ben a vállalat javadalmazási politikájának, rendszereinek és folyamatainak kialakításáért és működtetéséért felelt. 2003-ban CSR vezetővé nevezték ki. Mindeközben megszületett két kislánya, akikkel egy-egy évet töltött otthon.

Tóth Zsuzsannát 2005-ban a BAT Hungary Senior Generalista HR vezetőjévé, 2007-től pedig, HR igazgatójává nevezték ki. A magyar piac mellett először felelt Ausztriáért és Horvátországért,, később hozzá tartozott12 közép-európai piac HR szakmai irányítása. Ekkor költözött ki Svájcba családjával, ahol további országok (Görögország, Ciprus, Málta, Izrael, Ausztria és Svájc) HR vezetését bízták rá.

Zsuzsanna 2015 nyarán a Vodafone felkérésére munkahelyet váltott és azóta ott tölti be a HR igazgatói posztot. Bár a közel két évtized alatt nagyon megszerette a BAT-ot a felkérésben meglátta a lehetőséget, ezért kisebb gondolkodást követően elvállalta a pozíciót.
–Döntésemben szerepet játszott a rengeteg tanulási lehetőség és kihívás, hogy 18 év után szektort váltsak és egy számomra teljesen új iparágban dolgozzak. Egy közel 2000 fős szervezet harminc fős HR csapatát irányíthatom, rengeteg fejlődési lehetőséggel.– fogalmazott Tóth Zsuzsanna.

"Ha valaki HR-rel szeretne foglalkozni, ismernie kell az üzleti folyamatokat." - vallja Tóth Zsuzsanna

Zsuzsanna szabadidejében szeret olvasni, színházba járni, kirándulni, hegyet mászni, családtagjaival sétálni, biciklizni.

Kiemelkedő szakmai felkészültségének része angol, spanyol és francia nyelvtudása.

  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk