Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Tüntettek az otthonápolást végzők

Munkájuk valódi elismerését szeretnék azok a szülők és hozzátartozók, akik a nap 24 órájában tartósan beteg gyermeküket vagy családtagjukat ápolják - számol be róla az RTL Híradó.

Valódi segítséget szeretnének: legalább 50 ezer forintos emelést kérnek, és azt, hogy számítson munkavégzésnek az otthoni betegápolás.

A betegápolási díj jelenleg 53 ezer forint, amiből nem tudnak megélni, munkát pedig nem tudnak vállalni, hiszen 24 órában ápolják gyermeküket - nyilatkozta az egyik édesapa az RTL Klubnak.

A Lépjünk, hogy léphessenek Közhasznú Alapítvány tavaly 700 levelet küldött a kormánynak, ennek eredményeképpen, azok, akik húsz éve otthonápolást végeznek emelést kapnak. De az Alapítvány szeretné, hogy mindenki részesülhessen az emelésben, aki otthonápolást végez.

Az LMP foglalkoztatási jogviszonnyá tenné azt, ha valaki gondoskodik teljes felügyeletet igénylő hozzátartozójáról. Minimálbért nyújtanának az otthonápolásért, és a tevékenység megszűnése esetén az érintetteknek is biztosítanák az álláskeresőknek járó ellátásokat - írja az MTI.

Csárdi Antal országgyűlési képviselő támogatásáról biztosította a Parlament előtt tüntető érintetteket, akik helyzetét kétségbeejtőnek nevezte. Rámutatott ugyanakkor arra, hogy a jövő évi költségvetés egyetlen pluszforrást sem szán az otthonápolást végzők támogatásának növelésére. Közölte, ha a családtag ápolását munkaviszonyként ismerné el az állam, az azt végzőknek lenne biztosítási jogviszonya, így nyugdíja is.

MTI/RTL KLub
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A munkavállaló nélkül nincs környezettudatosság

Július volt a műanyagmentesség hónapja, amikor kampányszerűen sokan igyekeztek felhívni a figyelmet a minket elborító műanyag mennyiségére, sokan... Teljes cikk

Ismét akciózott a Suzuki-gyárnál az MSZP

Csütörtök reggel Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke ismét az esztergomi Suzuki-gyárhoz vonult, ahol át akarta adni a cégvezetésnek a Munka... Teljes cikk

15 százalékos béremelést követelnek a buszsofőrök

Kevésnek tartja a költségvetésben szereplő 8,5 százalékos béremelést, 2020-ban legalább 15 százalékos növekedést akar elérni a Közlekedési... Teljes cikk