Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Új technológia a pedagógus-továbbképzésben

Új területtel bővült a pedagógus továbbképzés palettája. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium idén április 6-án elfogadta az L. Ron Hubbard nevéhez fűződő Tanulási Technológia módszert, melyet a jövőben a pedagógusok továbbképzési programjába beépítenek.

Ez a több évtizede működő tudásanyag tartalmazza a tanulás összes akadályát és az azok leküzdésére alkalmazható módszerek teljes skáláját. Figyelembe veszi a tanuló személyes adottságait és az attól függő haladási sebességet, amin menet közben képes javítani.

Biztosítja a fokozatosságot és ellenőrzi a megértés minőségét. Ügyel a tanult adatok gyakorlati alkalmazhatóságára, a tanulás minőségi szintjét magasan tartja, kiszúrja és kezeli az elakadási pontokat és leértékelések nélküli minőségi korrekciót biztosít. A Tanulási Technológia minden anyag megtanulására alkalmazható, legyen szó jogosítványról, nyelvről vagy szakmai továbbképzésről.
Idén, április 6-án az Oktatási és Kulturális Minisztérium határozatban biztosította az Alkalmazott Oktatástan Közép-Európa Oktatási Kht. munkáját a pedagógus-továbbképzési program alapításáról és indításáról.

Jelenleg Magyarországon két alapítványi iskolában alkalmazzák a módszert nagy sikerrel. A diákok félévenként független bizottság előtt adnak számot tudásukról.

Ez a Tanulási Technológia 1964-ben, L. Ron Hubbard kutatásai alapján született meg. Az Alkalmazott Oktatástan egy non-profit, társadalomjobbító nemzetközi hálózat, amely 1972-ben alakult az Egyesült Államokban azzal a céllal, hogy ennek az oktatási és tanulási módszernek a terjesztésével segítse az oktatók munkájának hatékonyságát. Jelenleg öt kontinens harminchat országban használják, Los Angelestől Tokióig. Gambiában, felismerve ennek a módszernek az erejét, a teljes ország erre a tanulási technológiára támaszkodik.

edupress.hu
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
6 tipp - így szerezhet egy coach nemzetközi tudást

Ahogy sok más szakmában, a coachingban is fontos a folyamatos szakmai fejlődés, a folyamatos tanulás. A coach munkája nagyon sokszínű, így sokféle... Teljes cikk

HR helyett Tehetségmenedzsment

Vajon hányszor hallottuk már, hogy „az emberek a szervezetünk legnagyobb értékei”? A tehetségmenedzsment ezt a kijelentést nem pusztán álszent... Teljes cikk

Projektmenedzserek végeztek a Magyar Mérnöki Kamara új mesteriskolájában

Az építőipari cégek termelékenységének, hatékonyságának javításában a technológia megújítása mellett a beruházások kivitelezésének... Teljes cikk