Megjelent: 13 éve

A viselkedés és a gesztikuláció árulkodik az állásinterjún

images

Egy személyzeti tanácsadó elsősorban a főbb személyiségi jellemzőkre koncentrál, nem tévesztve szem elől a megjelenést és a metakommunikáció árulkodó jeleit sem - sorolta Juhász Csongor, a Pro-Humán Munkaerő Szolgáltató és Tanácsadó Kft. vezetője.

A tanácsadó egyik feladata lehet az idegen nyelvi tudás szintjének vizsgálata is. Az állást kínáló cég HR-vezetője az illető vállalati kultúrához, pozícióhoz való illeszthetőségét méri, és próbálja felmérni a szakmai céljait, területi-fejlődési ambícióit is.
A személyzeti vezető feladatkörébe tartozik a bérezéssel kapcsolatos megegyezés is - hangsúlyozta Juhász Csongor.
Bármilyen területről legyen szó, a szakmai alkalmasság elengedhetetlen feltétel, így az adott terület szakmai vezetője - aki lehet akár a jelentkező jövőbeli felettese is - vizsgálja a jelölt referenciáit, tájékozódik az objektív szakmai ismeretek szintjéről, beszélgetések, tesztek segítségével.

Az állásinterjú részét képezik a szakmai kérdések is, amelyeket nyilvánvalóan nem a HR-vezető, hanem a szakmai vezető tesz fel, hiszen ő az illetékes, különösen egy olyan speciális területen, mint például az elektronika - erősíti meg Dombi Márton, az Epcos Elektronikai Alkatrész Kft. humánpolitikai igazgatója.

Egy ilyen háromoldalú beszélgetésen a személyzeti vezetőnek kell az állásinterjúhoz szükséges légkört megteremtenie, valamint rá kell hangolnia a jelöltet az őszinte kommunikációra. Egy barátságosabb légkörben már könnyebben létrejön az érdemi eszmecsere a pályázó és a majdani felettese között, akár szakmai kérdésekben is. Amikor azonban a javadalmazásról és a nyelvismeretről esik szó, akkor ismét a személyzeti vezető veszi át a stafétabotot.

Kérdés nélkül is számos információhoz lehet jutni az interjú során, hiszen sokat elárul a lehetséges munkavállaló viselkedése, gesztikulációja - hívta fel a figyelmet Dombi Márton.

Világgazdaság

  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter