Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Adjatok egy IT szakembert!

Az IT munkaerő megtartása évek óta égető probléma a magyar piacon. A szakemberekért folyó harcban a magyar munkaerőpiacon sem a fizetési csekken álló összeg jelenti majd az egyetlen és mindent ütő „harci eszközt”. Az Abesse Informatikai Zrt. tulajdonos-alapítója ezt felismerve, organikus módon hozott létre egy vállalati modellt, amelyet az Investors in People (IIP) szervezetfejlesztő tanácsadó stábja is díjjal ismert el. Az Abesse mégsem a díjban látja a brit akkreditáció lényegét, hanem abban a gondolkodásmódban, amit az IIP foglalt rendszerbe, és ami lehetővé teszi, hogy fordítva üljenek a lovon. Ez a magyaroktól nem lehet meglepő.

Az Abesse „Szervezeti értékek szerinti működés” és „Vezetői gyakorlatok” kategóriákban vehette ma át a Magyarország Legkiválóbb Vállalata címet, amely az Investors in People és a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara közös elismerése. A díj egy komplex szakmai vizsgálat eredménye, alapja az Investors in People 9 kritériumterületből álló standardja. A kiválósággal díjazott vállalatok valamelyik vagy akár mindegyik területen kiemelkedően jó és követendő gyakorlatot mutatnak be, azaz képviselik azokat az üzleti értékeket, melyek a vállalatok és az ország versenyképességére kedvezően hatnak.

Értékalapú szervezeteké a jövő

Átalakulóban van a magyar munkaerőpiac is: a jól működő, értékeken alapuló cégkultúra szerepe nő, és a fizetési csekken álló összeg mellett meghatározó motiváló eszközként jelenik meg a munkavállaló döntési szempontrendszerében. A munkáltatónak olyan munkahelyet kell teremtenie, ahol hasonló értékeket valló emberek együttműködéséből érték születhet. Azonos értékek képviselete alatt nem azt értjük, hogy a folyosó falára kitett magvas gondolatokat mindenki elolvassa, amikor megérkezik. Követni, megélni a jól lefektetett vállalati alapokat a munkáltató motivációs tevékenységének kulcsfeladata.

Az Investors in People minősítés tartalmilag pont erről szól: megmutatja, hogyan építsünk úgy egy értékalapú szervezetet, hogy az leginkább szolgálja az üzleti értékeket és nem mellesleg motiválja a munkatársakat (beleértve a menedzsmentet), fejlessze, elkötelezze, összekösse őket.


Cikkünk több oldalas! Lapozzon!
1. oldal - Adjatok egy IT szakembert!
2. oldal - Tudatosan kell az emberekbe fektetni
Follow hrportal_hu on Twitter